fredag, oktober 31, 2014

Innan isen lägger sig


Ingen skridskoåkning hittills, det har varit 10 plusgrader på dagarna i veckan som gått. Så det fick bli en liten sväng med kajaken idag.
Solen sken. Det var ungefär noll-gradigt. Vågorna var små men ändå så att jag gungades av dem. Jag började i motvind, paddlade in mot stan, längs södra hamn, förbi varvet, under Bergnäsbron och via Gråsjälören hemåt i medvind. Fick nästan lite surf men bara nästan. Jag tog inte med mig kameran ut och givetvis saknade jag den, det var så vackert. Kala träd med bara enstaka röda löv kvar. Marken rödbrun av nedfallna löv och vissnat gräs. Hemma på gräsmattan gnistrade frosten i gräsmattan och det får räcka som illustration för höstturen.

söndag, oktober 19, 2014

Snö!!!

Drog upp rullgardinen i morse i hopp om att ta mig till någon insjö och åka skridskor, men istället var marken vit där utanför. Ett tjockt lager snö. Så tjockt att de redan tunna isarna antagligen mjukas upp. Det blev ingen skridskoåkning. Istället blev det ytterligare en bild på rabatten, nu snötäckt. Det föll ändå mer snö efteråt...


fredag, oktober 17, 2014

Frostens framsteg

En bild över trädgården från i tisdags och en från idag, fredag. Frosten är här och de vackra höstfärgerna nästan borta. Bara brunt och gult finns kvar men även de färgerna är snart borta.


Snart finns inte ett löv kvar varken på träden eller buskarna.

Ironiskt nog skriver "vi i villa" att det är i oktober man ska skörda äpplen men här är det en månad sedan man kunde skörda äpplen och nu ligger de fallna förmultnande äpplena på marken och fryser sönder. Det är skillnad på höst och höst.

UPPDATERAT! Ännu mer frost lördag morgon.