söndag, juni 28, 2015

Sol och grönska och värme

Som jag har längtat efter sommaren den här våren :-) Nu är det äntligen varmt i luften och doftar av syrén.
Rosentryn blommar bra, kanske är det en chockartad reaktion på att den trots allt överlevde att plattas till av den enorma mängden snö som föll i vinter? Inunder har jag satt en perenn, Finnslide heter den eventuellt. Har den på tre andra platser i trädgården och den blir stor och hög som en buske, 1,5 - 2 m, vilket är utmärkt. Tål att plattas till av snön hur mycket som helst men fyller ut med mycket grönska och fina vita blomvippen som doftar gott på sommaren.
Det är som ett mirakel när perennerna lyfter sig upp ur jorden, nyss var här alldeles platt förutom några kala kvistar från rosorna och nu är det bollformade buskar av nävor och annat. Den perenna röda vallmon är så grann och nedanför blommar vita sippor av något slag och smultron. Jag hoppas vallmon sprider sig ändå mer i rabatten till nästa sommar!

lördag, juni 27, 2015

Sena syréner

En regnig och kall maj månad gjorde att knoppandet stod stilla och inget egentligen slog ut på allvar förrän midsommarhelgen och värmen kom. Men nu har det regnat hela veckan igen så några syrénkvistar fick flytta in när det inte gick att sitta ute.

Nu när det klarnat upp är det bäst att passa på och vara ute. Jag har bytt tändstift i gräsklipparen så nu hoppas jag den startar också...

torsdag, juni 25, 2015

Midsommar i min trädgård 2015

Först lyste solen nästan hela misommarhelgen och lite till. Det kändes bra att äntligen kunna cykla till jobbet utan handskar sista dagen före semestern. Föll sedan ihop av utmattning i en solstol med en inte alltför bra bok som avlöstes av en annan inte heller så bra bok. Först på söndagen kändes det som att jag orkade mig på något annat än slöa. Pelargoner och krukrosor fick ny gjord men oj så mycket annat som behöver fixas. Pallkragarna, grusgången, rabattkanter och att laga gräsklipparen är bara början på listan. Idag regnar det och trädgården är minst lika vacker men det är ju ingen brådska att laga gräsklipparen längre. :-)...