De är numera trettio stycken för vi smakade på ett surt ett. Halvt röda har de hunnit bli men jag vet inte om de hinner mogna så mycket mer. Nu är det nollgradigt eller till och med någon minusgrad på nätterna så jag borde kanske plocka in dem. Är det någon som vet, blir de förstörda om de hänger för länge i kylan?
8 kommentarer:
Vet inte det, men de borde ju kunna förstöras om de fryser.
Blir kanske goda som mos eller i paj, fast de är sura!
Maria: Det är sant, det är bara att sockra lite extra så blir pajen bra ändå ;-)
De klarar någon grads kyla men det är bäst att ta ner dem. Man skiljer på trädmogen och ätmogen frukt. Senmognande äpplena tar man innan det blir bestående frostgrader och lägger på lagom fuktigt ställe för att mogna fram.
Gott!
Vi tar in äpplen efter första frostnatten.
Lilla b: Du kan mycket mer om äpplen än jag, tack!
Linda: vi får hoppas ;-)
Hannele: Tack för rådet, det bör ju vara nu då...
Det är så mycket på jobbet och runt om så att jag har inte ens reflekterat över att det är dags att plocka in äpplena... Fick mig en tankeställare när jag ser dina funderingar.
Jag brukar plocka in dem före frosten kommer.
Ha det bra!
Jag gav 10 kg äpplen till min mor idag, finns kvar..
Skicka en kommentar