måndag, februari 18, 2008

Skridskotur utan kamera

Så här ser Luleå centrum ut. Allt det ljusblåa är vatten som just nu är fruset till is. Högst upp i bild är det Luleälvens utlopp och längst ner är det havets inlopp. Igår var det strålande sol och massor av glada skridskoåkare ute på den upplogade isvägen. I år är den inte lika lång som sträckningen på bilden tyvärr, isen är tydligen för svag under Bergnäsbron för att man ska våga köra där med plogmaskin. Det retar mig att vi for iväg utan att ha kameran med för det var så jättefint. Vissa sparkar på isen andra har barnvagn och åker skridskor bakom. Somliga kör skoter i tvåhundra knyck en bit i från och det är ett elände tycker jag men eftersom många tycker att deras tonåringar ska ha en skoter och obegränsad tillgång till bensin så blir det ju så. Skridskoåkarna, sparkåkarna, skidåkarna och de som promenerade var i alla fall i majoritet och himlen var blå och solen strålade. Den här tiden på året är underbar! Vi åkte från Mjölkudden till Hälsans hus på Gülzaudden och tillbaka in till Norrbottensteatern i Södra Hamn och sedan ut igen en sväng till så det blev väl minst en tio kilometer avkopplande skrinnande.

6 kommentarer:

Maria sa...

Vilkrn hätlig tur!

Maria sa...

Hej igen! Ser nu att jag hade lite brättom på tangenterna...Vilken härlig tur! skulle jag skriva... det värsta med skotrarna är ju att de stinker!

Anonym sa...

Hej,
Så ni tog er ut igår:-) Vi funderade men vi satsade till sist, efter visst ältande, på Ormberget och längdskidåkning. Skidåkningen var också jättefin som avslutades med semlor i värmestugan:-) Till helgen, om det inte blir för blåsigt, är det isabanan som gäller. Var parkerade ni bilen på Mjölkuddsidan?
/annelie

RANA sa...

Härlig ingress på bloggen. Den ska jag ta fasta på! :-D Ha det gott, Rana

Linda V sa...

Och här är gräset grönt, musöron på träden och lökarna sticker upp ur jorden...

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Maria: Men visst törs man knappast säga att man ogillar skotrar...

Annelie: Bäst är att köra rakt ner till Guldkusten från Mjölkuddens centrum. Ungefär där badstranden är på sommaren tar man sig ner på isvägen.

Rana: Hej! kul att du tyckte om ingressen och att du tittade in och lämnade en kommentar.

Linda: Usch vad hemskt ;-) Det är säkert jättefint med vår men jag skulle inte vilja vara utan vårvintern.