onsdag, december 31, 2008

Gott Nytt År!

Det nya året nalkar sig och jag har det så bra. Förutom det fina halsbandet så har jag fått fina julklappar. Den bästa var nog boken från Lizzy och Sven, min sambos föräldrar. De lyckas alltid hitta böcker jag blir så glad av. Den här heter "Karin Larsson och blommorna i Sundborn" och är en riktig glädjeläsning med mycket inspiration. Dessutom fick vi en massa godsaker där dessa chokladöverdragna mandlar med kanel är helt gudomliga. Mintpastillerna fick jag av min sambo och de är också jättegoda.Dessutom fick jag paket igår. Det är från Böckernas Klubb där jag gick med i slutet av november. Trodde att paketet skulle hinna komma före jul men tyvärr inte. Jag passade nämligen på att köpa den fina ljusstaken från Design House för ett mycket fördelaktigt pris. Böckerna jag valde har jag inte hunnit läsa mer än några sidor ur "Herodotos historia", jättehäftigt att läsa en historieskildring där oraklet i Delfi är nutid och Herodotos refererar till skatter som finns att beskåda där och berättar om hur de kom dit.

Herodotos förklarar dessutom världsbilden med de tre kontinenterna Asien, Europa och Libyen. Libyen är helt omgivet av vatten säger han, det vet man eftersom några män seglade runt det, de gav sig av i en riktning från en hamn i Egypten och seglade några år senare in i samma hamn från motsatt håll. Denne Herodotos beskriver också folk och deras sätt att leva, det är väldigt mycket om hur de offrar till gudarna, hur de dödar sina krigsfångar och offer och vilka gudar de offrar till. Det är rätt otäckt men jag hoppas att det var överdrifter men det bästa i framställningen är att han refererar till oss, så här gör vi, och vips är man där för mer än tvåtusen år sedan och får kontakt med människorna och vilken verklighet de levde i då.

Nu ska jag sätta mig och njuta lite mer av bra läsning innan vi ska bort och fira in det nya året.
Gott Nytt År, alla mina vänner!

3 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Vad jag längtar till jag får tid för böcker - trodde det skulle bli under julledigheten - men det kommer väl ett sportlov snart?

God fortsättning på det nya året!

Kram Maud

Lilla B sa...

Gott Nytt År!

mormor Hannele sa...

Vilken trevlig bok, jag har om August Strindbergs trädgård.