måndag, januari 21, 2008

Vilken vinter?

Den här vintern är alldeles för varm, förra veckan regnade det och var +2 grader varmt till och med på natten. Veckan innan det var det också varmt och tö under veckodagarna. Den enda någorlunda normala dagen var förra veckans måndag med -15 grader. Idag är det tack och lov -1 grad och fortsätter snöa. De senaste helgerna har varit jättefina trots vardagarnas mörker (ingen snö är fruktansvärt). I helgen vräkte det ner snö, visserligen var det stundvis snöglopp men backen i Måttsund var kanonfin igår!Varenda helg i januari har vi varit i Måttsundsbacken och åkt utför och konstigt nog har helgerna haft fint skidföre. Det är så skönt att komma ut och röra på sig och se ljuset en liten stund. Idag är alla träd fortfarande vita och min trädgård är vit. Trädskyddet över äppelträdet bågnade innan jag skakade av det. Får utvärdera om det var så bra det där överdraget när våren och sommaren kommer.

lördag, januari 19, 2008

Grattis Linda och K till tvillingarna!

Här är Lindas små söta pyren som föddes igår kväll kl 23. Hjärt-och lungljud var bra! Jag fick bilden i ett MMS nu på morgonen men har inte vågat ringa ännu för hon har säkert fullt upp.
Mina barn har redan sagt att vi måste åka till Göteborg i sommar ;-)

torsdag, januari 03, 2008

Julbord och julduk

Jag har världens finaste julduk sedan några år tillbaka, det är min mamma som har broderat den. På bilden från köket syns det hur stor den är och till höger är en detaljbild. Det är tomtar som fixar och donar. De är många olika och det har tagit lång tid att brodera den men den är mycket viktigare för mig än maten på bordet.

Gott Nytt År!