måndag, mars 15, 2010

Trädgårdsplanering i bild

Så här ser trädgårdsskissen ut rakt uppifrån. Funderar på att göra bilder av de olika delarna i större skala och skulle gärna vilja veta hur trädgårdsproffs skissar. Mitt blir ju så plottrigt! Förklaringen är kanske att proffsen planterar många av varje sort på ett ställe istället för som jag, ja, just det, lite här och lite där - dvs plottrigt. Det blir både snyggare skisser och snyggare helhet om man slipper plottret, får se om jag kan lyckas med åtminstone minska det plottriga? Nej, nog tjatat med det ordet, ska visa något annat.Boken jag planerar i är jag väldigt förtjust i, den finns bl a hos Adlibris och hos bokklubben Hem&Trädgård. Man kan skriva in en massa kom ihåg och klistra in insirerande bilder mm.

6 kommentarer:

Maria sa...

För mig blir det också plottrigt i trädgården. Får inte riktigt till det och har inte riktigt orkat ta tag i det. Men du har ju inte plottrigt när man ser det live...

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Maria: Tack! Vad bra att du inte tycker min trädgård är plottrig live! Vad glad jag blir!

♥ Hannele på Hisingen sa...

jag kan inte planera, får idéer när jag kryper på alla fyra :)

Sussi sa...

Din trädgård tycker jag ser mysig ut på bilderna.
Tror du inte skissen kanske blir plottrig för det inte är 100 skal enligt?
Ibland har jag gjort skisser, men sedan har jag aldrig lyckats följa dom... kommer alltid på nåt nytt/annat när jag står där med spaden!
Ska bli spännande att följa resultaten, lycka till!
Kram Sussi

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Hannele: Ja precis, så går det för mig också, jag planerar och sedan får jag helt andra infall när jag är i trädgården!

Sussi: Tack för de vänliga orden! Ock det är precis som du säger, jag har svårt att följa mina planer, de hinner förändras, så jag tycker själv det ska bli spännande att se vad det blir när det väl blir sommar!

Linda V sa...

Härligt att planera! När jag gick en trädgårdskurs så tror jag vi hade skalan 1 cm = 1 m. Det blev ju också plottrigt, men kanske lite tydligare vilka buskar och träd och rabatter man har. Man gick till kommunen och fick en tomtkarta så blev det exakt! En bok som beskriver detta ganska bra är Allt om trädgård av Marie och Björn Hansson. Lycka till!

Förresten, tar du bort entr'en från gatan? På bilden ser det ut som stenläggningen tar slut vid altanen?