fredag, maj 11, 2007

Det gror på fönsterbänken

Jag har planterat Fingerborgsblomma i ett minidrivhus. Jag köpte en planta som perenn för två somrar sedan och har inte sett till den sedan dess. Den är ju tvåårig. Jag tycker det var fel av Bryggmans Handelsträdgård i Öjebyn att sälja den som en dyr perenn utan att tala om att den faktiskt inte var en perenn! Fröpåsen kostade bara en bråkdel av vad jag betalade för 'perennen'. Men nu vet jag i alla fall att blomman är tvåårig och vad jag ska förvänta mig.

Jag gick och kikade i krukorna om och om igen och såg inget, men så var där plötsligt en massa små pyttiga gröna skott och nu är de jättemånga och jag måste antagligen gallra men det har jag inte hjärta att göra.

Imorgon kan jag kanske lägga in bilder, imorgon ska jag fortsätta plantera ut penséer men just nu är jag för trött. Pelargonerna tar sig och börjar ta mycket plats inomhus, bara det slutar vara så kallt. Det var varmare för en månad sedan! Men om två veckor borde de kunna klara sig ute... Det var hällregn med snöglopp både i går morse och idag, antar att regnandet är bra för då går tjälen ur jorden och jag kan gräva en rabatt som jag planerar.

7 kommentarer:

Kirsti sa...

Vad kul att du också sått och börjar få trängsel på fönsterbänkarna! Nu håller vi bara tummarna att våren hittar tillbaka.. Det tog verkligen stop när snön började falla. All odlarinspiration stannade upp och Penseérna åkte in igen..kunde inte med synen av dem ute i snålblåsten och ösregnet..:)
Ha en trevlig helg!

karin sa...

Kirsti: Visst svänger trädgårdsintresset med temperaturen! Jag köpte en hel massa penséer som jag borde plantera om men de bara står där och väntar eftersom jag inte kommer mig för när det är så kallt...

Hannele sa...

Fina tider jsut nu, frön har jag inte så mycket, tomatpnator får jag av min mor.

Opievallmo sa...

Det där med plats på fönsterbrädor och liknande är ju ett problem. Själv har jag ett bord i källaren där det är väldigt ont om plats (och saker som behöver omskolas), och därtill halva köksbordet fullt.
Och allt ska omskolas förr eller senare.
Men visst är det kul när man ser att det börjar gro!

karin sa...

Hannele: Vad jättebra att få färdiga tomatplantor, jag älskar tomater men har inte idats så dem...

Opievallmo: Du låter jätteambitiös, tyvärr har jag fröer jag inte ens har sått ännu, men de jag sådde tar sig så det är ju alltid något :-)

cia sa...

boken verkar spännande, jag önskar att jag hade tid över för att läsa lite mer men jag somnar så fort jag tar i boken på kvällarna,
På mitt nattduksbord ligger förnärvarande ett litet häfte/bok
som barbro börjesson skrivit , den heter Valpen blir tonåring men inte ens den har jag lyckats ta mig igenom.

karin sa...

Cia: Fattar inte hur jag hade ställt till det, hade lyckats inaktivera kommentatorsfunktionen... Det är så kul att du är tillbaka i bloggvärlden och i alla fall hinner läsa här, hoppas du hinner läsa alla böcker när alla examensfester är över och semestern kommer!