söndag, oktober 21, 2007

Fågelmålare

Förra helgen var jag och S på muséet och lyssnade på MatsÅke Bergström, en fågelmålare från trakten, som berättade om hur det hade gått till när han hade gjort böcker för Ica bokförlag. Böckerna har inte så fantasifulla namn, de heter; Våra vanligaste fåglar, Fåglar i Norden och Fåglarna i Norden, å andra sidan så säger ju titlarna precis vad det handlar om. Utställningen pågår fram till mitten av december. Jag fick faktiskt lust att köpa mig en fågelbok, det är bara det att jag har minst fem stycken redan. Undrar vad det är med fåglar egentligen, i synnerhet fågelmålare verkar aldrig tröttna.

4 kommentarer:

kirsti sa...

Lät ju som en intressant utställning! Tack för tipset!
..och klart att du ska köpa en till fågelbok!! ;)
Fåglar är vackra..så enkelt är det! :)
/Kirsti
Ps. Dina övertäckningar blev också vackra! Hoppas att det fungerar! Själv har jag ännu inte löst äppelträdsproblemet..man vill ju inbilla sig att "Nä, i år kommer inga rådjur!". Ds.

Hannele sa...

jag vet alldeles för lite om fåglar.

Maria-Jag blommar sa...

Hej!
Såklart går det bra att du länkar till mig om reportaget.
Vill du köpa det underlägget med blå bär/plommon (eller vad det nu är??) Har du sett alla underlägg som jag har till salu på min hemsida www.jagblommar.se? Om du vill se flera alltså??
Vi hörs!!

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Kirsti: Kul att du tyckte övertäckningarna blev vackra, jag tycker också det var fint, men är lite orolig att trädet ska ta för mycket vind och brytas av istället för att tuggas av...

Hannele: Du får köpa boken då! Det är väl bra, den är jättefin ;-)

Maria: Jo, det finns många fina underlägg på din sida men det första som verkligen har mitt namn skrivet på sig (ungefär som du och prickigt) är det blåa...:-) Fast jag tror jag ska köpa julklappar till hela släkten hos dig.