lördag, mars 22, 2008

Katarina Mazetti i Paris

För några veckor sedan hittade jag en fransk bokblogg, "bokhandelvännernas litterära blog", och till min häpnad skrev han som bloggar om Grabben i graven bredvid, eller som den heter i fransk översättning Le mec de la tombe d'à côté. Titeln är den samma så gott som, översättaren har bara fixat till prepositionen lite bättre - grabben är faktiskt inte i graven...Nåja, inte nog med att man bloggar om en svensk roman och en svensk författare utan det visade sig att hon var inbjuden till bokhandeln och i ett blogginlägg några dagar senare kan man se Katarina Mazetti och hennes översättare i en liten mysig bokhandel med en liten men till synes hängiven skara bokälskare runt sig. När jag åker till Paris nästa gång ska jag uppsöka den där bokhandeln.
Bokbloggen i sin tur är verkligen läsvärd, när jag nu skulle blogga om mitt fynd så visar det sig ha varit bokmässa där och på den bokmässan var Anna Gavalda! Varför var jag inte i Paris nu?

1 kommentar:

Maria sa...

Har just läst fortsättningen "Familjegraven" och den var en sådan där trevlig och lättsmält bok. Jag har insett att jag gillar den sortens böcker om de inte är för ytliga...Boken måste ha lite "hjärta" också...