torsdag, juli 08, 2010

Hemma igen

Hemma igen efter två veckor i Villefranche, intill Nice i södra Frankrike. Vi har gjort utflykter och badat på olika stränder och ätit glass i mängder (alltid gjord på färska råvaror). Så här ser det ut där vi bodde: Jag och en kompis hyrde en lägenhet och tog med oss våra döttrar, en riktig tjejresa alltså. Det var så lätt att ta bussen in till Nice (15 min) eller till Monaco (30 min). Jag har fotat blommor i massor och försökte få några stjälkar att gro rötter men det ville sig inte. Det är något overkligt över att blommor som vi har som krukväxter växer vilda och bildar häckar, klättrar i spaljéer som passionsblommor gjorde överallt och klättrar upp på balkongräckena som bougainvillean här ovanför. I sommar är det manetsommar, massvis med brännmaneter på stränderna längs Côte d'Azur. Men i Villefrancheviken såg vi inga. Kanske var det för att badstranden ligger längst in och alla båtar på redden på nåt vi skyddar stranden. Hur som helst så badade vi i Beaulieu sur mer där det var många och stora och A brände sig rejält men vi badade också inne i stan (Nice) och där var maneterna små och ingen av oss brände sig. Vår lägenhet ligger en bit upp på sluttningarana och man har utsikt över både Mont Alban, där Elton John har sitt hus och halvön Cap Ferrat där Bill Gates lär ha sitt hus. Hela Cap Ferrat ska vimla av kändisar, allt detta enligt vår vaktmästare och trädgårdsmästare Frank.

4 kommentarer:

Linda V sa...

Vilka resor du gör med dina barn! Det där verkar ha varit ett flott ställe... måste vara kul att resa i Frankrike när man är så bra på språket! Talar A franska också?

Jag ska försöka komma ihåg att ta med mig lite lungört till dig. Är du hemma nu så du kan vattna?

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Linda: Tack snälla om du orkar ta med lungört till mig! Nu kommer jag bara att vara hemma;-) Ser fram emot att få träffa er!

Tyvärr är folk alldeles för villiga att prata engelska i Nice så A klarade sig bra men hon fick ju höra franska och jag var lite frustrerad för jag fick prata så lite...

Mer av allt sa...

Jag vill också åka dit! Så himla härligt ni måste ha haft det. Trevlig sommar!

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Mer av allt: Vad glad jag blir över att höra av dig! Åk dit, jag rekommenderar Nice, det finns så mycket att göra där. Ska du inte börja blogga igen?