söndag, juni 03, 2012

Grönska och blomster


 Igår förmiddag lyste solen och jag passade på att fota det som blommar och grönskar. I höstas, när jag vara på bokmässan, fick jag med mig några lökar i gåva från Linda. Jag planterade dem och en av dem blommar, de andra är bara gröna stjälkar ännu. Kungsängslilja är en av de vackraste blommorna jag vet, så jag hoppas de växer till sig under sommaren och blommar starkare och fler nästa vår!

När jag reste mig upp och vände mig om lyste solen så fint vid inglasningen så det blev en bild bara för att fånga solljuset och den späda grönskan.
På baksidan skjuter pionen starka skott och likaså gör vallmon, även om den på höger sida verkar breda ut sig mer, kanske är det för att den får mer sol på sommaren?

I rabatten på den bakre uteplatsens andra ände blommar en sorts primula som fanns i en sandig rabatt på framsidan när vi flyttade hit och som levde ett tynande liv där men sedan några år tillbaka bor i den här rabatten och nu verkar börja breda ut sig längs rabattkanten precis som jag hoppades att den skulle göra.

Sista soliga bilden visar det stackars äppelträdet som hade alldeles för lågt gnagskydd, haren har dragit långa revor längs stammen, har jag tur så läker det. Håll tummarna! På eftermiddagen kom regnet, då hade jag hunnit få trevligt besök och vi hade suttit ute och fikat för första gången i år och när besökarna for hade jag möblerat om i rabatten på framsidan och flyttat på buskarna så det var bra att det hällregnade hela natten :-)
Bilder från framsidan kommer en annan dag! Nu är det snart sommar, nu är det bloggsäsong!

6 kommentarer:

Håkan sa...

Nu är det snart sommar, nu är det bloggsäsong!

Vi som följer din blogg året runt tycker att det får bli ändring på det. Vi vill ha våran underhållning även på vinterhalvåret!
Och mer sportbilder. Och bilder på ungarna. Som snart är vuxna. ;)

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Hej Håkan!
Ska vi träffas nåt i sommar käre bror? De snart vuxna ungarna kommer att vara på egna äventyr men jag kan mejla några bilder :-)

Gardenhouse sa...

Vad mysigt du visar från din trädgård!
Härligt med sol och blommster :)
Kram Sussi

Maria sa...

KUngsängslilja vill jag också ha, den är så fin!

Mer av allt sa...

Visst behöver vi värme nu?! Lördagen var ju helt otroligt härlig - första sommardagen. Kul att följa din blogg nu när du vaknat till. :-)

Hanneles paradis på Hisingen sa...

Trevlig midsommar!