lördag, juni 30, 2012

I väntan på riktig sommar...

Här är det inte mycket till sommar men jag fixar en hel del i trädgården. Det har bara inte blivit så mycket fotograferat.Rönnhäcken växer och frodas och ger avskildhet. Lupinerna blommar mellan rönnarna och gör rönnhäcken tätare och mer dekorativ. Snöbollsbusken har också börjat blomma.
 Massvis med gräddvita snöbollsklasar på den två meter höga och snart två meter breda busken. Jag får nog flytta på Rosenhallonbusken.
Här syns snöbollsbuskenoch bakom den är den tunna stammen äppelträdet som faktiskt mot alla odds har blommat i år. Haren har dragit långa bitar av barken men peppar, peppar verkar det överleva. Bakom det breder näverhäggen ut sitt lövsvall så fint. Allt är lummigt, bara värmen som saknas. Det har inte varit mycket sittande på uteplatsen hittills i sommar.
Hörnrabatten från 2008 behöver trimmas vid stenkanten men är även den frodig. Den vackra rosen som bara var någon decimeter över marken då börjar ta upp halva rabatten. Inte mig emot, men pionerna har det lite trångt. Kanske får flytta några perenner snart? Hoppas bara de inte ligger platt mot marken efter det här regnovädret som hållit på hela dagen idag... (Bondsyrenen blommar, den norrbottniska syrenen har börjat slå ut... allt är sent)

4 kommentarer:

Håkan sa...

jag är i umeå om någon vecka eller så. tar du med dig kajaken och kommer ner? ;)

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Kanske det, skulle vara kul att paddla där ner :-)

Gardenhouse sa...

Så fint alla fixar och donar i sina trädgårdar! Härligt att läsa om och se,
Hoppas på värme till er med! Här har varit hyggligt några dagar :)
Kram Sussi

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Trevligt att du tittade in Sussi :-) Din önskan om värme gav resultat, idag har varit jätteskönt!