måndag, januari 19, 2015

Så mycket snö...

Nu har det snöat och snöat de senaste två veckorna, ibland har snön varit blöt och tung och givetvis har det byggt på träden och buskarna. Jag tänkte att det faller väl av. Jag var så trött och förkyld och orkade inte pulsa runt i trädgården och försöka sopa av grenarna. Givetvis slog plusgraderna till och vips blev snötyngden för mycket och pilträdet har fått en rejäl törn. (På bilderna har jag skakat och sopat av grenarna, den mesta snötyngden är borta här, då förstår ni hur mycket snö det var.)
Syrénerna har klarat sig bättre, men även där har grenar knäckts. Hoppas pilen klarar sig. Just nu ångrar jag att jag beskar den och syrénerna i höstas...Staketet har också fått sig en knäck. Av kommunens entreprenör i snöskottning. Hoppas de lagar det till sommaren. Ifjol var det bara en staketribba som blev knäckt men i år är det en hel längsgående, stagande bräda som knäckts när traktorn kört ett stort lass blöt snö rakt mot det. Måste ha varit en väldigt trött traktorförare den natten, tänker man klart så inser man att man inte kan studsa en skopa blötsnö mot ett trästaket. Nåja, något positivt, det är mycket ljusare än för bara fjorton dagar sedan! 
Bilderna, här ovan, tog jag klockan två på eftermiddagen. Det är inte längre becksvart klockan tre! Jipii, ljuset är på väg tillbaka! (Notera vallmons frökapslar som sticker upp ovanför snötäcket på den nedersta bilden. Visst är det fint! De bar upp en decimeter hög pelare med snö var innan plusgraderna kom i fredags.