onsdag, februari 17, 2016

Ordning och reda i skafferiet

Ytterligare ett inlägg på temat ordning och reda. Ja, jag gillar att ha ordning i mitt hem, det spar tid, jag slipper leta. Bara en gång har jag upplevt hur det är att bo med en totalt oorganiserad människa. Hen hade dessutom ingen självinsikt och var lyckligt ovetande om vad ordning egentligen var. Mjölet stod på en ny hylla varje gång det blivit använt, tallrikarna var på en annan hylla varje gång de plockats ur diskmaskinen. Tack och lov har alla andra jag delat hushåll med genom åren haft mer styrsel.
Jag har jobbat i fjällen, pluggat på folkhögskola och universitet och således bott tillsammans med många andra människor mer eller mindre kollektivt. Jag måste nog utifrån det dra slutsatsen att de allra flesta har hyfsad reda på var de har sina grejor. De japanska samurajerna var tydligen stenhårda på att de skulle kunna veta var de hade sina saker utan att behöva titta efter. I skafferiet hjälper mig tupperwarelådorna att hålla god ordning, så snart har jag samurajordning också, och vet redan  innan jag öppnar skafferidörren var jag har det jag söker.

2 kommentarer:

Hannele på Hisingen sa...

Tjusigt! Fast jag gillar originalförpackningar... hur vet man annars datum och innehåll (ibland frågar allergiska gäster)?

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Inget problem med datum, ris, mjöl, havregryn, linser och pasta går ju åt innan det hinner bli gammalt.