torsdag, mars 17, 2016

Efter övervintringen, i början av mars

Egentligen är det som om växterna varit i ide i källaren. Jag har, tror jag,  bara vattnat dem en gång. De har stått där, svalt och mörkt,  och tappat sina gamla blad. Pelargonerna har skickat ut taniga bleka skott.
Men så fick de komma upp ur källaren i början av februari, och pelargonernas bleka taniga skott blev gröna och tätare. Rosornas kala pinnar fick massvis med nya blad och började växa.
Änglatrumpeten har lite små skott men jag beskar den rejält för att få ner den i en kruka med tillhörande fat så kanske är det därför den kommer lite långsamt.
Solen däremot gör stora frammarscher varje dag. Nu är den inte längre bara i horisonten utan står högt på himlen. Så högt att den lyser ner i trädgården och t o m värmer lite grann. Isen ligger fortfarande tjock på havet men vårvintern är i antågande.
(Jag började skriva inlägget för nästan två veckor sedan, solen står redan mycket högre och snön smälter och har rasat från taken hela den här veckan... Änglatrumpen har också börjat skjuta skott, jag hade ju inte fattat att vattna den ordentligt.)

2 kommentarer:

Hannele på Hisingen sa...

jag får nog gå i garaget och vattna svärdotterns pelargoner. Min mor har dem i varm lägenhet hela vintern, funkar också.

Roger Sandström sa...

Vika vårkänslor som kommer idagen och så skymtar jag växthuset eller uterummet genom fönstret!!
Kram
Pa