tisdag, januari 23, 2007

Minus trettio

Nu är det kallt. Och med en sån här vinter har man inte hunnit anpassa sig.
Jag fick en trädgårdstidning i brevlådan igår, en present från ma och pa som jag kan sitta inne och värma mig med när jag får en stund över. Visst vill jag ha vinter, men inte minus trettio grader kallt och nästan ingen snö!

Fast samtidigt är det otroligt vackert! Alla träd är silvergnistrande i rimfrost. Vartenda litet barr är täckt. Solen kommer väldigt mycket högre upp än den gjorde för bara en vecka sedan och snön lyser i stråk av solgult och snöblått. Det är så vackert att man inget vill hellre än att vara ute, trots att det är kallt.

På väg hem från jobbet såg jag två älgar stå en liten bit från vägen och äta från såna där jätte-mashmallows med hö inuti. Jag ville ropa ut det till alla i bussen men så spontan får man ju inte vara. "Kaksi hirvi" sa en gubbe till en annan så det var i alla fall några fler som såg älgarna.

8 kommentarer:

kirsti sa...

Samma tidning har jag tröstat mig med nu medan kylan härjar utomhus..och håller med: Det är snäppet för kallt just nu! Raggsockar kommer väl till användning och te-vattenkokaren går varm. Men rätt mysigt ändå så länge man kan stanna inomhus..:)

annelie sa...

Nej!! Det är inte alls för kallt! Nu växer isarna till, och om man hade tid nu skulle man bege sig ut i ytterskärgården med långfärdsskridskorna!

karin sa...

Kirsti: Det är snäppet för kallt. Vad tyckte du om tidningen?

Annelie: Hurtbulle ! ;-) Isar i ytterskärgården, ska du ha barnen med dig också?

cia sa...

ser att det är lika kallt hos er som hos oss. njaa vi har nästan hafttrettio - tjugosex är väl inte heller dåligt. det har hållit i sig i tre - fyra dagar nu och jag tycker det är såå jobbigt med kylan-
det går absolut inte att göra någonting. i allafall inte ute.
jag hoppas att gumman tö kommer snart

kirsti sa...

Jodå, gillade tidningen.. Lättsam läsning och fina sommarbilder..och lite intressant fanns det ju, bl.a. om olika kryddor. Artikeln ”Maximal blomning med minimalt arbete” passade mig bra.:)

annelie sa...

Nej, men man kan alltid drömma...

Och idag blåste nyisen bort...

karin sa...

Cia: minus 26, det var kallt, hur går det för hundarna då?

Kirsti: jag började drömma mig bort till en grönskande trädgård men så tänker jag inte göra så det är lätt att inse att "Maximal blomning med minimalt arbete" passar även mig perfekt!

Annelie: Jag är så feg för isar men det är i alla fall synd att isen blåste bort. Jag skulle gärna åka på den där upplogade isen ut till Gråsjälören snart!

Linda sa...

Hahaha, "kaksi hirvi", det gav mig ett skratt. Undrar hur många i bussen som hade velat ropa ut om älgarna precis som du :-)
Hurvas vad kallt. Vi har varit nere i minus 11 tror jag. Idag är det soligt och fint och kring 2 minus. Härligt. I morgon har vi plusgrader igen.