torsdag, januari 04, 2007

Några små solstrålar

Igår såg jag solen! Tog en lunchpromenad och såg solen kika fram ovanför trädtopparna, klockan ett är den på väg ner igen. Jag var tvungen titta intensivt in i ljuset för att få lite ljus med mig, det är för mörkt så här års. Idag snöar det, det är bra men det innebär också att det är gråmulen himmel så idag får jag inget ljus. Längtar efter sol! Längtar efter snö! (för det har visserligen snöat i natt och snöar fortfarande men det är bara hälften så mycket snö som på bilden, ja, jag fotade den där i januari för tre år sedan... något senare i januari t o m så solen kommer inte riktigt så där högt än.) Längtar efter att åka skidor, helst lösnö utför och sol och sisådär -10 grader... Det är givetvis inte jag utan min dotter, och inte heller lössnö på den här bilden men det är blå snö, sol och Björkliden med Torneträsks is nedanför!

10 kommentarer:

cia sa...

jag önskar också sol och lite mer snö, för annars kan vi ju inte njuta av den underbara vårvintern med fiske och skoterturer och allt vad det innebär och det är ett måste

karin sa...

Cia: just nu känns det som om vårvintern är den bästa tiden på året, jag längtar efter vårvinter!

Linda sa...

Här börjar det skymma vid fyra så det är stor skillnad. Men eftersom det regnat idag så blev det aldrig riktigt ljust. Har ni planerat några skidresor i år då?

karin sa...

Linda: Jag funderar på Björkliden eller Riksgränsen, kanske både ock... Hur blir det för er som bor ett stenkast från Alperna? Eller har ni lust att åka med oss? När har ni sportlov? Vi kan få plats allihop i en stuga! Det skulle vara jättekul, A och du på after-skin ihop... hon är ett riktigt after-ski proffs. Bartendern ifjol fixade färgglada drinkar med paraply till henne! (alkoholfria naturligtvis). Just det! Jag har ju ett par avlagda telisar, carving, som du kan få ta över!

cia sa...

det där med 20-årig man har mina barn skrattat gott åt . men det förhöll sig så att om man lämnar ut sina uppgifter ort - ålder mm så hamnar man på någon slags lista - där man kan gå in och läsa om alla från just den orten - och när man bor på en liten ort som jag blir det så utlämnande så jag lät det stå 20 årig man från Ale.
( för övrigt var det bara jag i 40 årsåldern och en massa 16 -22 åringar på ortens lista)

Linda sa...

Åh det vore kul! Men vi har nog inte lov samtidigt (v 7), men påsk kanske? Men det är ju så låååångt till Björkliden/Riksgränsen. Men jag är definitvt inget afterskiproffs som A :-D

Lilla B sa...

Skönt med mera sol! Snön kan en hallänning som jag glatt undvara. Ävn om sådana kommentarer möts med bistra miner här i Bergslagen där jag numera bor.
Gott Nytt År och en Mycket God Fortsättning!

karin sa...

Cia: Med förklaringen fattar jag, det var ju smart!

Linda: Vi får kolla om påskloven sammanfaller, ni kan ju flyga till både Björkis och Gränsen, de har direktbussar från Kiruna flygplats.

Lilla b: Det finns nog chans för snö i Bergslagen fortfarande, vi har fått 10 cm till idag! Men ingen sol idag heller...

Hannele sa...

Vackert, lite annorlunda här, grönt och plusgrader.

karin sa...

Hannele: Grattis på namnsdagen i efterskott!, allt hängde sig när jag skulle gå in på din sida och gratta...
Håller tummarna att det inte blir grönt här alltför snart igen...