tisdag, februari 06, 2007

Fåglarna fryser

Linda bloggade om en ny bok om att mata fåglar. Den vill jag ha! Jag blev så glad häromdagen när jag såg talgoxar i vårt fågel-mat-pariser-hjul. Men nu är det ca -30 och jag blir lite orolig för småfåglarna, men de ligger väl och trycker någonstans. E satte en talgboll i balsampoppeln, bredvid pilbuskarna där älgen stod, och fastän den sitter skyddat har inga fåglar tagit sig dit heller i kylan. Stackars fåglar som inte har North Face-kängor, Fjällräven täckbyxor, Haglöfs fleecejacka under täckkappan och varm mössa och handskar.
Solen lyser så vackert. Redan vid åtta ljusnar det nu, det går undan, ljusare tider är här och ljusare blir det! Isbanan på älvens mynning, från Norra hamn (teatern) förbi Gülzaudden och ut till Gråsjälören är uppdragen. Jag såg en bil köra där idag men inga skridskoåkare - det var väl för kallt. Eftersom jag inte har något foto från älven kommer ett från stugan, något måste ju illustrera hur vackert det är den här tiden på året när solen lyser. Det gör inget att inte ha tillgång till en grön trädgård när det finns vita vidder.

6 kommentarer:

Lilla B sa...

ju fetare och godare fågelmat desto varmare håller de sig. De har ju redan dunjackan på!
Det är bra att ha många fågelholkar för de flyger in där och kurar ihop sig.

Hannele sa...

Jag tror dej att det är vackert.

karin sa...

Lilla b: När du säger fågelholkar får jag dåligt samvete, har inte rensat ur dem som finns.
Hannele: Vad roligt, jag är ju lite "nationalpatriot" och vill gärna propagera för min del av Sverige ;-)

Lilla B sa...

Jag rensar aldrig mina! Det låter kanske hädiskt men jag har med egna ögon sett hur de själva rensar ut skräp. In i holken med tom näbb och strax ut med något. Sen flera sådana resor.
Om de har bohål i träden så kommer ju inte städpatrullen dit, precis. Nej, jag tycker det verkar överdrivet med städning av holkar. Vill man så gör man. Annars får det vara.

karin sa...

Lilla b: Vad bra det låter, nu blev jag glad, man behöver inte röja ur fågelholkarna! (Ska sanningen fram har jag haft dåligt samvete för att jag inte röjt ur dem i flera år.)

cia sa...

det är så underbart att det är ljust redan kl halv 8 , när jag går ut med hundarna före jobbet.

det är också skönt att det är ljust när man slutar, det känns inte som om dagen är riktigt slut

trevlig helg