måndag, april 23, 2007

Ett år som bloggare!

Det var Linda som fick mig till det, när vi väl skaffat bredband blev frestelsen för stor och det har varit jätteskoj att kunna hålla reda på vad som händer i trädgården och hur årstiderna skiftar på det här sättet. I fjol töade det vid den här tiden, nu i år är all snö redan borta. Den 14 april såg det ut så här: Då hade det töat intensivt och fortsatte töa intensivt. Den 18 april såg det ut så här: Och redan den 14 april hade jag stått utomhus och planterat om pelargoner och pelargonsticklingar. Vi hade plus 16 grader!

Jag har sagt det förut men kan inte låta bli att säga det igen, en inglasad uteplats är underbart! Där är 20-22 grader på eftermiddagarna bara solen ligger på!

Jag har börjat med annat vårpyssel, klippt ner i rabatterna och lagt gödsel ovanpå. Hoppas det duger så slipper jag gräva om så många rabatter. Gräva nya är inte aktuellt. Tjälen har inte gått ur jorden och tur är väl det för jag har ingen större lust att börja gräva än, men det kommer nog.

Är det någon som har ett bra tips för hur man räddar en övervintrad änglatrumpet som slokar. Jag har precis planterat om den och klippt ner den lite men det borde nog ha fått ny jord redan i februari, den är rätt seg. Kanske jag bara ska rädda sticklingar?

7 kommentarer:

Lilla B sa...

GRATTIS 1-åringen!

Hannele sa...

Grattis på ettårsdagen!

karin sa...

Tack lilla b och tack Hannele!

Linda V sa...

Grattis på ettårsdagen! Himla kul att du började blogga, jag är så dålig på att ringa och på det här sättet får jag lite bildbevis på hur läget är uppe i Luleå. Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med änglatrumpeten, mitt trädgårdsintresse har ännu inte nått fram till änglatrumpeter (snart så!) :-)
Gissa om jag längtar till helgen!

karin sa...

Linda: Du kunde ha fått ta över min änglatrumpet nu på stört om du bott närmare... Med ditt flit hade den nog repat sig snabbt.

Hans sa...

Grattis!

Det är en trevlig blogg som du har som jag läst ett tag av och till i smyg.

Jag tänkte tipsa dig om en artikel som vi skriv på vår blogg-nättidning om odling. Tyckte den var lite kul genom att den visar på värde av odling vid sidan om mat och skönhet.

Jag lade den i URL-fätet.

Stort lycka till med bloggen och din odling.

Vänliga hälsningar
Hans Husman

karin sa...

Hans: Hej på dig, vilken trevlig nättidning du är med och gör. Den ska jag fortsätta läsa. Och artikeln om att växter gör att vi mår bättre och rent av är bra för inomhusluften ska jag ha i bakhuvudet som ett argument nästa gång någon tycker att jag har för många växter inomhus!