lördag, februari 28, 2009

Har aldrig förstått vitsen med vintergröna växter...

Vet inte var jag läste om dem senast men det är ofta någon artikel i trädgårdstidningar och villatidningar om hur man får det fint i trädgården under vintern med hjälp av vintergröna växter i rabatterna. Jag säger bara det, då har man ingen vinter. Är det grönt i trädgården och kan man se rabatterna, då är det ingen riktig vinter.

Så här ser vinter ut, eller snarare vårvintern, för solen har kommit tillbaka och det är ljust ända tills klockan fem på eftermiddagen. Det ni! Från taket smälter snön och blir till droppande istappar i vårvintersolens sken.

Den där plätten framför huset den ska jag göra något fint av när snön har smält bort. Det är dags att börja fundera nu. Gräs närmast stenläggningen, den finns där under, jag kan tänka mig hur det ser ut i alla fall. Men gräs närmanst för att det säkert håller kanten på plats bättre än en rabatt som man behöver gräva i och gräva om.
Men efter gräsremsan borde det bli en rabatt, med meterhöga blommor som turas om att blomma så att det ständigt finns någon färg i rabatten. Sedan har jag idéer om någon grind, där mellan trädet och husknuten och kanske någon sorts pergola? Men det är bra att ha sett hur snön drevar innan man planterar och bygger något som bara blir i vägen.

6 kommentarer:

Linda V sa...

Lägg av, har M fyllt 15?! Du får gratta honom massor från oss!

Vilka härliga vinterbilder! Vi trodde våren var här i helgen, den mesta snön smälte bort (men inga lökar tittar upp hos oss). Igår kom dock vintern tillbaka. Snöade hela dagen, men idag är det utbytt mot regn.

Jag önskar du bodde nära för då skulle jag bjuda över på lite nybakade bullar. La röda vinbär i en omgång, det blev riktigt gott!

Har ni sportlov nu? Ha det fint!

Mer av allt sa...

Just nu känns det oändligt långt bort med sommar. Man ser bokstavligt talat snart inte ut över alla snöhögar. Det är väl då man börjar längta, drömma och planera inför årets blommor och fröer, buskar och planeringar.

Kramar från mig!

Hanneles paradis sa...

jag vill ha snö och struktur av vintergröna växter.

Gårdsromantik sa...

Så spännande att få se dina planer i verkligheten - jag behöver massor med inspiration och tips på snabbväxande buskar som helst skall bli täta och 5 meter höga!

Nu tycker jag att solen har varit lite blygsam under sportlovet - den får gärna kika fram idag så vittrorna får lite mer besök på Hägnan.

Kram Maud

Livet i byn sa...

Tyvärr syns väl inga vintergröna växter över snön hos oss även om de gått att ha. Men nog längtar men väldigt mycket efter de första gröna stråna...i alla fall jag!

~Livet i byn

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Idag när solen sken över all snö och is och halva Luleå verkade vara sportlovslediga och ute på älvisen då kände jag att det är allt bra så här ett tag till, en månad eller två och sedan får det gärna bli grönt.