torsdag, februari 25, 2010

Vad gör man när man blir angripen av en älg?

Tog en kvällspromenad i skymningen. Följde ridvägen in i skogen och genom skogen, men när jag kom fram till gläntan stannade jag. Vid höbalen stod fyra djur. Första tanken var rådjur men jag såg ju att de var för stora. Fyra älgar var det. Jag stod där i gläntans öppning och funderade på om jag skulle våga gå förbi dem. Jag vågade inte. Jag vände och gick samma väg tillbaka. Visst har jag sett avtrycken av älg i snön men ändå, och det var ju skymning, jag borde ha förstått att det var risk att stöta på älg. Tänk om de hade kommit efter mig, det var ju fullt av älgspår där jag gick. Vad gör man? Ska man bara stå stilla och låtsas vara en konstig trädstam? (Bilden är tagen häromdagen, när det inte var skymning, hade jag haft kameran med mig hade ni fått se fyra stirrande älgar.)

4 kommentarer:

Linda V sa...

Fy vad läskigt! Det enda jag vet är att man inte ska reta upp dem, men annars. Hm. Kanske borde fråga min kollega som precis tagit jägarexamen!

Håkan sa...

Tränade inte du Jiu-Jutsu under en massa år?
Du kanske hade fixat den där situationen om du spenderat mer tid på att träna och mindre tid på att skaffa barn med instruktören?

Fast då hade jag ju inte haft Martin och Astrid...
Kan du inte ta en konferens med tonåringarna och höra om tråk-morbror får komma upp och hälsa på?
Kan du visa havskajaken och vi kan åka till Luleå's skidbacke.
Jag kan skjutsa Astrid på date och sådär... :D

Sussi sa...

Ja vem vet vad man ska göra? Har inte hört någon som blivit attakerad då de inte har kalvar, men man vet aldrig... Jag skulle gjort som du dragit åt motsatt håll.
Hur är uttrycket? Bättre fly än illa fäkta!
Ja din bokhylla var full...
Själv gav jag bort i princip alla mina/våra böcker nu när jag flyttade, på gott och ont...
Ja visst är jag farmor, ung? Nja 40 har jag ju hunnit bli. Men åh så jag njuter av den lilla.
Ha en toppen helg utan älg attacker.
Kram Sussi

♥ Hannele på Hisingen sa...

tror att man inte ska springa..