måndag, april 25, 2011

Snömögel och fjolårslöv krattas bort


Det är stor skillnad på bara en vecka. Jämför bara bilden ovan med den nedan! Nu i påskhelgen har jag faktiskt krattat bitar av gräsmattan. Det tar tid. Många löv, mycket barr och en del gräs som sorken byggt gångar i ska krattas bort.
Penséerna har blivit utplanterade och ett par pelargoner har jag glömt kvar över natten p
å inglasningen, vid två tillfällen, och de har överlevt. Det har varit så varmt och skönt att nu måste det vara vår.
Där jag för en vecka sedan trampade upp spår i snön för att visualisera hur stor yta ett växthus skulle behöva finns ingen snö kvar. Snart kanske jag börjar gräva?

3 kommentarer:

Linda V sa...

Där du är nu var vi för knappt 3 veckor sen, så nu är ni definitivt snart ikapp!!!!! Ja, sätt igång att gräva, helt fantastiskt om du får ditt växthus i vår! :-)

Gardenhouse sa...

Oj så fort snön försvann!
Grattis till det tänkta växthus köpet, snyggt det kommer att bli.
Mitt är kanske 8 kvadrat litet... Köp ett större definitivt annars blir du som mig och önskar dig ett större. Mitt nuvarande är ett från Willab med 6mm kanalplast. Det jag önskar nu är på 18,5 kvadrat med 10mm kanalplast. Det finns på www.hobbyvaxthus.se om du vill kolla, prisvärda där kan jag tycka.
Föredrar kanalplast för det är tåligare, man behöver inte skugga och det håller värmen bättre. Minuset är = inte lika snyggt som glas... Men men.

Lycka till!

Kram Sussi

Maria sa...

Snön försvann verkligen med blixtfart. Jag har krattat halva gården, men nu har jag fått ett skavsår mellan tummen och resten av handen, så jag får pausa någondag...