måndag, juni 06, 2011

Årets första rabarberpaj

Igår åt vi årets första rabarberpaj. Rabarbern har växt väldigt fort och nu kommer blommorna. Men hur ska man egentligen göra? Ska man skära bort blommorna? Ska man låta det blomma? Jag behöver goda råd. I pallkragarna nedanför syns hallonbuskarna. Jag tog inte bort de gamla i höstas så därför sticker det upp torra pinnar, jag ska försöka klippa ner nu till hösten men behöver tips där också. Jag är så rädd att jag ska råka klippa ner fel, hur ser man skillnad? Haren eller älgen eller båda två har varit där och mumsat i vinter. Djuren har tydligen inga problem att se vad som är vad för givetvis hade bara de pinnar som ska ge bär i år blivit tuggade på. Men de skjuter blad och nya skott så det verkar inte vara någon skada skedd. Hoppas det blir mycket hallon! I pallkragarna på sidorna av rabarbern och i raden framför är det jordgubbar, där också hoppas jag få en rik skörd i sommar. Pallkragarna behöver målas men jag vet inte vad för slags färg jag ska måla med. Känns som att det här inlägget mest består av tre frågor, men det är frågor som jag gärna vill ha svar på :-)

5 kommentarer:

Linda V sa...

Jag har läst att man ska klippa blommorna om man vill fortsätta skörda.

Hallonen kan du väl klippa bort det som är dött och sen i höst kan du klippa de som gett bär. Det brukar inte vara svårt att se skillnad på nya och gamla skott.

Pallkragarna ser målade ut, hur menar du? Jag kör med obehandlat.

Gardenhouse sa...

Då åt vi lika igår! Smaskens. Jag brukar tabort rabarber blommorna och gödsla! Hallonen klipper jag ned de som gav bär under sommaren, fast oftast på våren då jag tycker de klarar vintern bäst då. Lycka till!
Kram Sussi

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Linda: Det var det där jag inte var riktigt säker på, att våga klippa ner de som gett bär. Tack!

Sussi: Tack för tipsen Sussi, tror jag också ska göra så att jag väntar till efter vintern med att klippa ner dem. Det är ju lättare att veta att jag klipper ner rätt "pinnar" då... :-)

Maria sa...

Mums med rabarberpaj! Det är smak av sommar.

Ja, elefanterna är från Indiska.

♥ Hannele på Hisingen sa...

Nästan det godaste som finns, vi gör kräm också.