söndag, juni 12, 2011

Värmebölja och skolavslutningsvecka, nu är det sommar!

Det har varit en varm vecka. 30 grader i skuggan torsdag, fredag, lördag. Lite chockartat varmt. I trädgården växte det så att det syntes, vissa blommor sköt tio centimeter på en dag! Häggen hann blomma över på några dagar och nu håller syrenerna på att slå ut medan alla häggblommor börjat vissna. Det där uttrycket "mellan hägg och syrén" fungerar bara inte här uppe i norr. Det finns ingen mellantid. På bilden ovanför syns den tioåriga Näverhäggen i blom och framför den en Bondsyrén buske som är i knopp. Till höger om syrénen växer Hansarosor som inte hunnit få all grönska än.
Igår kväll vid 22-tiden satt jag ute för att få lite svalka och passade på att fota några kvällsbilder. +25 grader ute och inne var det för varmt. Nu börjar det vara en grön vägg mot grannarna så att man kan känna sig avskärmad. Närmast uteplatsen Ungersk syrén (som inte börjat blomma, den är senare än Bondsyrénen). Bakom den en Blodhäggbuske som börjar vara två meter hög och just bakom den kantas tomten fortfarande av röda vinbärsbuskar fast kanten i huvudsak numera består av rönnar. Till vänster bakom blodhäggen en Ungersk syrén. Bordet är belamrat med pelargonsticklingar. På nedersta bilden syns Näverhäggen i bakgrunden, Barnäpplet framför Näverhäggen och Snöbollsbusken till höger som snart ska börja blomma. Till höger om Snöbollsbusken Rosenhallon.

5 kommentarer:

Mer av allt sa...

Min snöbollsbuske har börjat blomma, blommorna är gröna och inte vita. Det doftar gott från min vita syren. Jag saknar värmen (fast jag klagade). Det var faktiskt lite väl varmt på studentavslutningen. Men idag har det varit himla kyligt.

Hannele på Hisingen sa...

Underbart att kunna sitta ute, i skuggan ibland, stänger värmen ute såna dagar...

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Mer av allt: Ja, visst var det nästan för varmt på skolavslutningen! Grönblommande snöbollsbuske skulle jag vilja se!

Hannele: Håller med, det är något speciellt med att sitta i skuggan och ändå vara varm nog.

Gardenhouse sa...

Ja nog hade vi med varmt i helgen, tillochmed helgen då man var ledig och kunde njuta av det.
Sen blev det ett par dagar regn som behövdes...
Kram Sussi

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Sussi: Vilken tur ni haft som fått regn, här har det fortfarande inte regnat fastän det utlovades redan på söndag för en vecka sedan.