söndag, juli 31, 2011

Juli månads enda blogginlägg

Det har varit kanonfint väder i hela juli. För lite regn men härliga soliga dagar och ingen tid för att sitta vid datorn. Men ett litet inlägg måste det bli. En bildkavalkad över juli. Först ut är rabatten på framsidan av huset, där infarten var fram till sommaren 2008. (Klicka här så syns det hur det såg ut ifjol.) Där blommar nu en massa vallmo som verkar ha blivit en blandning av de lila och röda från ovan nämnda sommar. I år blev det många olika nyanser lila och flikbladiga röda. Visst är de läckra, och vilken överraskning när knopparna slog ut! Vallmon behövdes verkligen för att fylla ut rabatten. Det är lite glest på södra sidan, dels planterade jag alunrot där i våras och dels så har nog torkan gjort sitt. (Bilden är tagen innan vallmon började blomma.)I hörnrabatten som planterades sommaren 2008 blommade iris, och rosorna som nu vuxit till sig och blivit stora buskar. Syrenerna blommade ända in i början av juli och trädgården doftade härligt. En ackleja som jag köpte på postorder verkar ta sig, den står också i hörnrabatten. Kaprifolen har överlevt ännu en vinter och blommade i början av juli, även den i hörnrabatten. Här badar min dotter och min syster och nu är det så varmt i vattnet att även en badkruka som jag badar och ligger i och simmar. Vilken underbar sommar det har varit, man börjar rent av bli bortskämd med alla härliga dagar på stränderna här runtomkring.

4 kommentarer:

Gardenhouse sa...

Ditt blogginlägg för Juli var verkligen som Juli var... Varmt sommrigt och blommigt, underbart!
Kanske det blir fler inlägg i augusti om andan faller på?
Kram Sussi

Gardenhouse sa...

Jo en kabåt är en blandning mellan båt och kanot. Mindre än en båt och stadigare än en kanot, typ "osänk bar". Lätt att ta med på semestern. Sonen med sambo är sugna att köpa en så då var det ju toppen att få hyra och prova först.
Dock var priset 17000 så det tål att tänkas på. Men varför inte?!
Kram Sussi

♥ Hannele på Hisingen sa...

vallmo är så fint, du har också fin kaprifoldoft

Mer av allt sa...

Vilka fina bilder på växterna i din trädgård! Jag gillar vallmo för de är lite kaxiga och tar plats. Ja vilken sommar! Det går så trögt att ställa om sig till att börja jobba igen. Jag tror helt enkelt att sommaren var för bra och att jag fått smak på ledighet och lättja. Kram