lördag, juni 05, 2010

Då och nu

Sveriges nationaldag 2008 kom grävskopan och tog bort allt grus från den gamla infarten och grävde på djupet där plattläggningen skulle bli och där det stora förrådet skulle byggas. När plattorna hade lagts hösten 2008 kom ett lass jord och ytterligare ett lastbilsflak med jord levererades i juni 2009. Att sprida ut tio ton jord tog hela sommaren och gräsmattan hann jag tyvärr inte så innan vintern kom. Nu ska jag ta itu med det snart men först har jag grävt upp några smårönnar som jag hoppas ska ta sig. Det är tur att det är lite kyligare och regnigare just nu för de hade inte mycket till rotsystem när jag stoppade ner dem. Jag måste ju plantera dem innan jag kan så gräs för sedan får man inte gå där på ett tag. En buskrabatt har också börjat ta form i mitten. Den är kantad av Lungört och har fjolårspenséer som marktäckare. Där finns en Krusbärsbuske, två korneller som jag inte minns namnet på men den ena är röd och den andra gul, och så finns där nu ett prydnadsträd. Jag for för att köpa gräsfrön och råkade köpa ett träd av bara farten. Det är ett Pärlhagtornträd och det ska inte bli så högt, max 3-4 meter men ska få fin kronform och blomma i vitt och rosa. Låter som att det kan bli väldigt dekorativt, hoppas nu trädet tar sig! Det hade fina rötter, en rejäl rotklump. På marken satte jag Alunrot till marktäckare. Hade behövt tio plantor men det hade blivit så dyrt, jag får se hur jag löser det för så där mycket öppen jord i rabatt blir inte bra i längden.

3 kommentarer:

Linda V sa...

Vad du jobbat! Vilken fin buskplantering! Hoppas marktäckarna tar sig. Lungört skulle jag kunna posta om du vill ha mer. Jag testade så alunrot och lyckades få en massa småplantor som nu är stora. Litet tips om du vill ha fler för en billig peng. Förresten, har du satt igen så man inte kan gå ut till vägen?

Hanneles bok-paradis sa...

Marktäckare är toppen, alunrot är fin.

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Linda: Jag skulle jättegärna ta emot några postade Lungörtsplantor!
Jo, jag har satt igen mot vägen, ingången är från parkeringen numera, fast jag har gjort en liten stig med trampstenar mot vägen också.

Hannele: Jag har aldrig sett Alunrot i rabatt men gillade den rödbruna färgen.