fredag, september 08, 2006

Blöt trädgård


Efter en lång torka så har regnet kommit. Idag var det t o m rätt kallt och regnade så gott som utan avbrott. Jag är glad å mina trä'n och buskars vägnar men för min egen del så cyklade jag inte till jobbet i dag som jag gjort hittills i höst, tio kilometer enkel väg i hällregn kändes inte så lockande tidigt på morgonen. Men alla växter ser ut att trivas i trädgården, jag gick runt och fotade när jag kom hem men slog mig inte ner.
Visst är det fint med vattenblänket på uteplatsen!
Men titta på de stackars tomtarna! Visst ser de ut att frysa!:
I dag var första dagen jag hade strumpor på väldigt länge. En varm tröja behövdes också. Det största problemet är ändå att veta vad man ska ta på fötterna. Snygga stövlar i läder blir ju alldeles förstörda och sommarballerinas är inte alls lämpliga längre. Det är som att jag glömmer bort från år till år hur blött det är på hösten. Tacka vet jag vintern, då ska jag ha mina stövlar som inte är gummistövlar. Men nu då? Just när man vant sig vid ett sätt att klä sig blir det en ny årstid. Fast jag gillar det. Jag gillar alla olika årstider, här uppe är de fler än fyra i alla fall.

2 kommentarer:

cia sa...

gummistövlar med korta skaft och raggsockor i får duga sådana här dagar, jag förstår inte varför dom lovade högsommarvärme i helgen på SMHI här är det bara blåsigt och kallt, fast torkväder för tvätten är det i allafall

karin sa...

Idag är det soligt och fint, men inte högsommarväder förstås. Jag måste skaffa mig några finare gummistövlar än de rejäla jag har i odlingslandet och i trädgården, har du nåt tips?