torsdag, december 07, 2006

Bilder från första advent

Första advent och skyltsöndag i Luleå. I stadsparken har man i brist på snö satt ut dessa tomtar, de brukar visserligen stå där varje vinter men bredvid dem brukar det finnas en jättelik snöskulptur i form av något djur med ungar. Det stora djuret är alltid en rutschkana för barn (och modiga vuxna) att åka i. I stadsparken är det också tradition att det spelas upp en pjäs som handlar om tomten och tomtemor och nissarna varje dag hela advent. Det är en levande julkalender och handlingen är olika varje år. Alla ungar gillar att gå dit.I Museiparken var det julmarknad med försäljning och det såg väldigt Astrid Lindgrens Kajsa Kavat-aktigt ut trots bristen på snö.I centrum var det folkträngsel fast det var söndag och tack och lov inte så många fula tomtemasker, jag tycker det är så sällan tomtemasker är fina. Föreningar överallt som sålde hembakat och glögg för att tjäna ihop till sin verksamhet.
Jag slängde i väg några bilder och julbelysningen fastnar ju, annars är det becksvart vid tre-tiden på en vinterdag utan snö. Bakom den stora julgranen utanför Åhléns kan man faktiskt skönja någotsånär blå himmel...
Här nedan försökte jag fota hästen och vagnen men min digitalkamera är så långsam på att ladda om från ett foto till ett annat, så man kan bara ana hästen under skylten ovanför ingången till Strand-gallerian.

5 kommentarer:

Hannele sa...

Jag tröttnar aldrig på julmarknader :)

Anonym sa...

Märkligt..jag har aldrig varit på skyltsöndag trots att jag bott i Luleå i snart 12 år...:-)

Om jag inte träffa dig för jul ( kommer ju ej på måndag) så önskar jag dig och din familj en
God Jul o Gott Nytt år...

Kram Sofia

karin sa...

Hannele: Jag håller med dig, det är svårt att tröttna på julmarknader, det är så mysig stämning (även utan snö).

Sofia: Det är ju inte jul än, kanske vi hinner ses! Hoppas!

cia sa...

roligt med julmarknader , speciellt gammeldax.
det är svårt att se vilken årstid man befinner sig i.
tur att tomtarna visar oss

karin sa...

Cia: Jag trodde i slutet av förra veckan att snön kommit tillbaka, men tyvärr regnade den bort igen... Konstig årstid.