söndag, december 03, 2006

Haddon Hall

Så här ser det ut när man kommer fram mot slottet, det skymtar uppe till höger.Sent om sider visar jag alltså bilderna frånHaddon Hall, slottet från 1100-talet som bl a förekommit i kultklassikern The Princess Bride (mycket underhållande film), i filmen Elizabeth från 1998, där Cate Blanchett spelar Queen Elizabeth I (en fantastisk film men ganska blodig). Nu senast spelade BBC in Jane Eyre (2006) med Haddon Hall i kulisserna, men redan 1996 var Haddon Hall med i Franco Zefirellis Jane Eyre.
Här fotar jag från bron som är lika gammal som slottet.När man kommit över bron ligger trädgårdsmästarens lilla trädgård till vänster, så här fin topiary kan man inte göra i min trädgård!När man nått upp till slottsporten och vänder sig om ser det ut så här, det är alltså trädgårdsmästarens gård därnedanför. Huset till höger var stall tidigare men är nu restaurang. Tyvärr var ingenting öppet när vi var där.Vänder man sig om tronar slottet upp sig. Visst känns det som att om man knackar på dörren kommer en riddare i rustning och öppnar!På Haddon Halls hemsida kan man ta en virtual tour genom slottet, rekommenderas! Det är verkligen magnifikt. När man sedan går tillbaka till den 21:a århundradet går man ut genom denna byggnad.

3 kommentarer:

Hannele sa...

Mysiga bilder, fin topiary ser jag också.

cia sa...

vackra bilder och åtmindstone lite blåare himmel än vad vi har

anta utmaningen på min blogg

karin sa...

Hannele - Jag sa ju att jag tänkte på dig när jag var där, speciellt när jag såg den där klippningen, ska tydligen föreställa släktvapnen!

Cia - Jag tänkte också på vilken blå himmel det var på de där bilderna, här är så mörkt, igår skymtade jag solen eftersom det var en ledig dag men allt är bara mörker... Låter spännande med utmaning, vad kan det vara?...