söndag, december 31, 2006

Noël en France

Vi åkte till Paris och firade julen där. På bilden är det julgranen utanför Notre Dame.

Det var jätteskönt att vara i Paris över julen! Dels är dagarna så mycket ljusare och så mycket längre, detta trots att det var molnigt mest hela tiden. Här hemma är det skymningsljus ett par timmar, redan klockan ett är det mörkare här än det var vid fem-tiden i Paris!
Den andra saken som gör Paris så bra är att man äter gott överallt! On a bien mangé tous les jours! Vi åt på vanliga brasserier och restauranger och alltid var maten välsmakande och med utsökta råvaror. Inga upptinade djupfrysta varor här inte! I Sverige nöjer vi oss med mycket sämre mat. Varför gör vi det egentligen?
Får jag fresta med juldagsmenyn?
Till förrätt Foie gras de Canard, dvs ankleverpastej.Till huvudrätt; Kalkon och lite mer gott...Till efterrätt; Buche de Noël, dvs Julstubbe som serverades med Grand Marnier likör. Servitören var så gullig att han kom med två glas Champagne till huvudrätten och två extra små Grand Marnier till efterrätten. Den restaurangen tillhör en kedja som heter Chez Clément som har flera restauranger i Paris, den här låg i korsningen Boulevard du Montparnasse och Boulevard Raspail ungefär men vi åt också på en vid Place St Michel som kändes så där lyxig inuti och hade jättebra mat men ändå inte var dyr. De har som underrubrik "Vos restaurants de charme" och är verkligen jättecharmiga!

2 kommentarer:

Linda sa...

Vilket annorlunda sätt att fira jul! Måste ha varit väldigt speciellt och mysigt! Shoppade du nåt då?

karin sa...

Linda: mitt dåliga samvete...men givetvis shoppade jag, egentligen behövde jag ju inte men på grund av att H&M vid Galleries Lafayettes reade ut Viktor och Rolf kläder så...(E fick en väldigt snygg kavaj från V&R). Dessutom tröjor på NafNaf, och en massa böcker! En musikal DVD "Le Roi Soleil" dvs Solkungen, Louis XIV och 3 Bollywoodfilmer på loppmarknaden vid Porte de Clignancourt. Fast de mesta pengarna gick nog åt till att äta :-)