lördag, september 29, 2007

Älgarna demonstrerar...

Nu har älgarna visat sig igen. Visserligen är det inte samma älgar som i vintras, jo, kon kan vara densamma, men kalvarna är årets. Jag använde digitalzoom för att de skulle synas bättre på bild, men det blev ju lite suddigt, det är inte långt från tomtgränsen de befinner sig hur som helst. Bra att jag blev påmind om att jag måste köpa det där överdraget jag tänkte skaffa till äppelträdet! Snart är det vinter, och jag vill inte ha de där stora djuren mumsandes på mina träd en till vinter. Vi hade tur i vintras men kanske biter de inte av lika snyggt igen...

9 kommentarer:

annelie sa...

Finns det inte risk att du redan i morgonbitti får besök av mumsande älgar i trädgården? Eller håller de sig undan tills vintern kommer?

Maria-Jag blommar sa...

Är älgarna nere på "jordgubbsängen"?

kirsti sa...

Ja just ja. Nu kommer de. Tänk vad fort man glömmer! Vi hade inga älgar i trädgården förra vintern, tack och lov, men tre rådjur bet på allt inom räckhåll.. Det hade jag redan förträngt! Borde kanske också täcka vårt stackars äppelträd..det blev rejält beskuret i vintras. Hurdant överdrag har du tänkt köpa?
/Kirsti

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Annelie: Ännu är de väl inte så avtrubbade som de blir på vintern så in på gården kommer de inte än, jag hinner nog skydda träden.

Maria: Ja,ja men!

Kirsti: Tänk vad snabbt man glömmer va, jag hade också förträngt deras härjningar.
Överdraget såg jag i reklam i våras, och nu letade jag på nätet men hittade inte. Det var i alla fall i typ fiberduk men färdigformat för att dras runt en trädkrona och med tampar så man kunde knyta fast det. Ser du nåt så tala om för mig var! Typiskt att man inte hittar det när man behöver...

Lilla B sa...

Jaha - nu börjas det. Kollar varje morgon om Oranieträdet får stå kvar. Det byggde vi en bautastor nätbur runt för några år sen. När vi trodde faran var över och tog bort buren kom älgfan och slaktade trädet.

Smultronstället sa...

Älgar är härliga men kanske inte inne i trädgården;) Ekmans triologi är suveränt bra! Läs läs läs!

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Smultronstället: Håller med, det var häftigt att stå och fota dem men jag ville inte att de skulle komma mot mig... Måste avsluta den här boken jag håller på med (och som jag tappat intresset för lite grann) ser fram emot att läsa mycket mer av Kerstin Ekman!

Hannele på Hisingen sa...

Mäktigt, jag tror inte jag sett vild älg, fast det finns nog även några på Hisingen.

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Hannele: Du kan ju förlägga nästa bloggträff här uppe så får du se älg ;-)