onsdag, mars 25, 2009

Visst kan man sitta ute!

Har haft ett underbart väder, om än minusgrader, men i solen blir det varmt. Linda kan sitta ute, så det är bäst jag visar att det kan jag med, även om det är en milsvid skillnad med vad man menar med att "kunna sitta ute". Det blev så mycket roligare att jobba. Ja, jag har privilegiet att ta med mig arbetet hem, vid sådana här tillfällen är det ett privilegie, vid andra inte.

När solen sedan flyttade på sig så fortsatte jag jobba från ett nytt läge, inglasningen. Förra veckan var första veckan det gick att sitta där! Nu är ljuset här, och solen värmer, det är ljust till sex på kvällen och blir bara ljusare och ljusare.

Det är ju inte vår visserligen, i Uppsala är det vår, jag var där i helgen som var och blev mycket frestad att köpa med mig en kruka med Kungsängsliljor. De är ju så bedårande, men var skulle jag ha gjort av dem, snön ligger djup och det är minus tio nattetid? Dessutom hade de nog frusit ihjäl redan innan jag fått hem dem från tåget. Nåja, någon som vet hur man ska göra för att få tag i Kungsängsliljor och hur de ska planteras (jag antar att de blommar över rätt tidigt)?

5 kommentarer:

Hanneles paradis sa...

Hihi, jag envisades med att fika ute på kökstrappan idag.

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Ja du, Hannele, du behövde säkert inte ha vantarna på...

Mer av allt sa...

Visst är de fina kungsängsliljorna! Jag har inte provat dem men är väldigt imponerade av deras rutiga klockor. Tiden mellan vår och sommar går så himla fort för oss så det där med vårblommor hinns inte med.

Ha en härlig helg! Hoppas att det fortsätter att vara lika soligt och härligt!

Hanneles paradis sa...

inga vantar, men varm jacka

Anonym sa...

Jag har kungsängsliljor! Köpte "färdiga" vita som blommade ifjol och rutiga lökar i höstas som jag hoppas på i sommar.

De blommar snabbt över men är ju helt fantastiska när de väl står där med sin böjda klockor.

Susanna - som snart börjar blogga igen!