söndag, april 05, 2009

Skridskotur på älven i vårsolen

Det var blå himmel och stålande solsken och folk överallt ute på isen runt Luleå idag. Till min stora glädje var sprickorna mycket färre än sist jag var ute och jag och min son hade en härlig dag och turen att kunna köpa korv med bröd av Lions ute på Gråsjälören. Det här var sista helgen för denna vinter som de står där ute på ön och säljer fika och när vi kom hade vi turen att få köpa den sista varmkorven med bröd. Det var roligt att försäljningen gick så bra för dem så här sista dagen.

På isen idag var det skotrar (tyvärr), ute vid ön ett antal bilar (tyvärr, jag förstår visserligen att Lions behöver för att frakta ut sitt), en gammal träsläde, fyra cyklister (tror de hade dubbdäck), åtskilliga sparkar, ett antal hundar, barn med hockeyklubba och puck, bobbar, pulkor, skridskoåkare, längdskidåkare, massvis av promenerande, barnvagnar, en joggare (han måste haft dubbskor för han sprang på själva isbanan och inte bredvid). Jag glömde kameran men den här gamla bilden från kommunens hemsida illusterar någorlunda, det var bara mycket finare. Ön som syns på bilden är Gråsjälören och bakom den syns Sandön.

2 kommentarer:

Maria sa...

Hej KArin!
Härligt med en tur på isen. Här har vi haft en solig dag. Tänkte mysa med barnen och tog ut fika, men det blev mest bara bråk och skrik. Bättre lycka en annan dag kanske =)

Grattis till bokvinst och kul att det gick bra för A med skolan.

Gårdsromantik sa...

Låter underbart med den härliga sol vi hade idag!

KramMaud