söndag, juni 21, 2009

Midsommarhelgen

Midsommarhelgen har varit utmärkt för arbete i trädgården. Inte för varmt och inte för kallt och lite lagom sol. Här är steg för steg.

Gropen grävdes, många skottkärror blev det och ca 5o cm djupt. Jag jämnade till botten och fyllde på med bärlager för att få det så jämnt som möjligt.
Tyvärr hade jag ingen sk "padda". Sedan la jag ut isoleringsbitar som fanns kvar och grus ovanpå det och därefter mer bärlager som jag plattade till genom att kratta och sedan trampa på det.
La på ändå mer bärlager/fingrus och jämnade till och sedan tog jag trädgårdsslangen och blötte i ett försök att få det att sjunka ihop.

Sist la jag och min kära dotter stenar. Troligen ska det få ligga så ett tag så att fyllningen går till sig och sedan fyller jag i skarvarna.Helst hade jag egentligen velat ha en rund plattläggning men det passade ju inte alls med de här stenarna, hade inte blivit bra så nu får jag nöja mig med detta och det ser rätt lovande ut.

ps. Varför går det inte att få till layouten lite enklare, ville ha bilderna två och två men tyvärr, så blir det inte alls. ds.

5 kommentarer:

Linda V sa...

Wow! Bra jobbat! Detser jätterakt och fint ut! Kan tänka mig att det var svårt att får det jämnt... Det där blir en himla trevli plats att sitta på. Kul att ni kan använda den delen av trädgården lite mer.

Linda V sa...

Jag skriver som en kratta med det här minitangentbordet (min dator är på lagning så jag har lånat minidatorn).

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Linda: Tack för alla dina glada tillrop, även de krattskrivna! Det förändras i trädgården, lite allt eftersom.

Mer av allt sa...

Vad ni har jobbat och fint blev det! Jag antar att ni sitter där för fullt nu eftersom vädret är helt underbart! Kramar från mig

Sussi sa...

Snyggt jobbat, för det där är ju så slitigt...
Vad underbart med igelkottar, det är faktiskt flera år sedan jag såg någon sorgligt nog.
Gillar vatten-kannan = super!
Tingeling Sussi