lördag, januari 02, 2010

Mellandagsgöra för ett gott nytt år

Skidåkning i Kåbdalis på Annandagen (lössnöåkning - hurra!) och dagen efter, på söndagen satte jag igång med ett projekt som jag länge velat få gjort. Flyttade ut alla möbler, dammsög och skurade taket i Astrids rum och på måndagen skruvade jag loss allt som satt fast i väggar och tak och tejpade alla lister och bredde ut skyddspapp över hela golvet och på tisdag målade jag grundfärg. En färg som inte skulle droppa men som givetvis droppade förskräckligt... varför litar man på butiksförsäljare? Jag fortsatte med ickegrundfärg -lackfärg och tänkte att det räcker nog med ett lager men det gör det inte alls för det här är furu och det är panel och fast jag gnuggat in färgen så noggrannt jag bara kan så har jag missat en massa små glipor... Jag började med dem på nyårsafton men sedan tog jag en paus. Nu har jag pillrat med färg på alla små skarvar och kanske ska det bli fint med ett tredje lager färg. Men då när all färg kommit upp då ska tapeten upp. Är lite nervös för att tapetsera... Och varför tar det sån tid? Jag vill ha vitt tak på hela övervåningen - nu! Men det återstår en hel massa takyta, ett rum halvfärdigt och två ogjorda. Nåja, det är skönt att ha fått nåt gjort ;-)

5 kommentarer:

Marika på Odlingspyssel sa...

Vad fint det blir med vitt! Bra och flitigt jobbat!

Sussi sa...

Vad snyggt du gör och vilket jobb!!! Men det är säkert mödan värt när det blir klart, vitt och fint!
Tingeling Sussi

Linda V sa...

Wow, vilket jobb du gjort! Måla tak är ju bland det jobbigaste som finns. Kan bara tänka mig hur det är att måla på furu! Det blir skitfint ska du se, men det tar tiiiid! A kan väl hjälpa till förresten? Vad ska hon ha för tapet? Lycka till!

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Marika, Sussi och Linda: Tack! Det känns väldigt mycket bättre med lite uppmuntrande kommentarer för ibland när jag stått där har jag funderat "vad är det för fel på mig...varför tar det så lång tid...".

Linda V sa...

Åh, jag höll ju på typ två månader med väggarna i vårt minsta sovrum! http://lindastradgard.blogspot.com/2006/09/elndet.html