lördag, maj 22, 2010

Souvenirer från Göteborg och bladexplosion

I höstas fick jag med mig en tuva Lungört som Linda grävde upp ur sin rabatt när jag var där. Det var bara precis så att jag hann gräva ner den när jag kom hem för bara någon dag efter att den kommit i jord blev det så kallt att jorden inte längre gick att gräva i. Men, ingen fara skedd! Titta så fin den är, jag delade tuvan i tre delar och nu har jag tre såna här. Vilken bonus att Lungörten visade sig ha söta blommor!
Tyvärr har jag inte vare sig kunnat eller orkat fixa nåt i trädgården den senaste dryga veckan. Först blev jag förkyld lagom till Kristi Himmelsfärdshelgen, därefter kom högsommarvärmen och med den en intensiv pollenperiod. Nu har det varit så i en vecka och jag bara längtar efter ett rejält regn som ska skölja bort den största mängden björkpollen så att jag kan andas normalt igen. Jag skulle egentligen ha fixat till den här rabatten på framsidan där Lungörten blev nedstoppad. Rabatten behöver få en kant och några fler buskar ska flyttas dit, det ska i huvudsak bli en buskrabatt men med lite marktäckare och då hoppas jag på Lungörten bl a.

Hela framsidan behöver fixas till, jag måste kratta jorden jämn och så gräsfrön för det hann jag heller inte med innan det blev för kallt i höstas. Som tur var hann jag klippa ner fjolårsperenner i alla rabatter och rensa det värsta innan jag förstod att jag inte kunde vistas ute längre. Perennerna, precis som björklöven, utvecklas så fort att man nästan ser dem röra på sig!När jag tittar på bilden jag tog i trädgården för en vecka sen så är det knappt jag tror att det bara är en vecka sedan, men det faktum att digitala bilder har digital datummärkning övertygar mig. För fjorton dar sen låg där fortfarande snö, men tyvärr har jag inget bildbevis. Jag har inte krattat gräsmattan. Jag vet, i villaland är det väl närmast att likna vid en dödssynd. Men jag orkade inte och tänker att det kanske bara är bra att lite visset gräs från ifjol finns kvar och skyddar gräsmattan mot uttorkning nu när det varit +26-28 grader en hel vecka.

4 kommentarer:

Livet i byn sa...

Tusen tack för rösten, den värmde ändå in hjärtat!!

Visst har det gått fort med grönskan, man kan knappt fatta. Hoppas bara att det inte blir frost eller något nu...

~Livet i byn

jane´s dreams sa...

Hej!
Jättekul att du hittade hit till min blogg, tack snälla för berömmet!

Du kommer att bli väldigt nöjd om du bestämmer dig för att handla jackan. Vilken färg är du mest sugen på? Själv funderar jag på om jag inte ska handla den i svart också, inför hösten.

Varmt välkommen tillbaka snart igen!
mvh J♥

Anonym sa...

Hej Karin!
Vilken fin trädgårdssida!
Ja du, det har verkligen gått med rekordfart ute. Tack och lov har det bromsats upp en aning men sommar har vi nu, redan i maj, för enligt meteorologernas definition är det sommar då dygnets medeltemperatur är över +10.
Jag återkommer gärna till din sida!
Bibbi

Gardenhouse sa...

Lungört, så fin och vad tidigt den blommar. Söta blad med som prickar då blommningen är över.
Vilken explotion på en vecka...
Är det sant att det går så fort? Otroligt...
Ha det bäst.
Kram Sussi