fredag, juni 18, 2010

Kaprifol och annat

Kaprifolen som klättrar i en enkel ställning av tre bambukäppar har nu överlevt tre vintrar, hurra! Hoppas få se nån blomma i år eller nästa år. Den här rabatten var nyanlagd för två år sedan men nu är det mesta av jorden täckt. Rosen, som vuxit till sig och blivit buskar, har knoppar. Hoppas det syns hur fina de är:Här är ett gammalt inlägg om rosen, den var verkligen ingen buske då. Jag försökte fota en helhetsbild på rabatten men allt grönt bara flyter samman på bilderna tycker jag. Kanske har det att göra med att jag har en så enkel kompaktkamera, med bara 3,2 pixlar, kanske är det svårt att urskilja de olika nyanserna av grönt när solen går i moln. Det som sticker upp är flera olika pioner och så några liljor och irisblad, de där svärdsliknande. Dessutom har kransen av Funkia/Hosta äntligen börjat komma upp. Tycker de var lite sena i år men samtidigt så är allt lite senare i den här rabatten. Dels står den lite skuggigare till och dels är den ju rätt ny. Det verkar som att äldre perenner med större rotsystem är lite snabbare på att skjuta upp ur jorden. I en annan rabatt har pionen redan knoppar.I den här rabatten syns väldigt mycket av liten marktäckare med små blålila blommor som kom med nånstans ifrån. Den är som ett ogräs men fint, och den håller ju undan andra mer typiska ogräs. Jag vet inte alls vad den heter men den sprider sig även ut i gräsmattan om någon vet vad den heter. Jag bloggade ju om den här rabatten för knappt en månad sedan, klicka här för att komma till inlägget. Där finns en massa länkar till äldre jämförelsebilder. Tycker det är så kul att jämföra! Då syns det också att det hänt nåt och att jag gjort nåt.
Har hört ett rykte om att det ska bli regn i morgon och det är säkert bra. De nyplanterade rönnarna behöver definitivt regn. Men om det inte blir bara regn, så ska jag jobba i trädgården och fixa en massa som behöver fixas, för nu börjar jag må bättre efter den intensiva björkpollen perioden.

3 kommentarer:

Gardenhouse sa...

Gillar skarpt rabatter med stenar omkring, så fint!
Håller tummarna för din kaprifol och att den vill blomma i år.
Kul med före och efter bilder, och att kunna jämföra...
Sv: De låg efter i trädgården bara pga en kall vår.

Ha en skön Söndag.
Kram Sussi

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Sussi: Vad kul att du gillar rabatter med stenar kring, alla mina rabatter är såna, jag vet inte riktigt varför annat än att jag gillar stenar.

♥ Hannele på Hisingen sa...

jag är så glad åt min kaprifol