söndag, december 14, 2014

Söndagspromenad

Tyvärr kom det så pass mycket snö att det inte blev någon skridskoåkning den här helgen, istället tog jag en promenad i närområdet och fotade lite utanför min trädgård. Det känns gott att få se solen lite, även om den bara tar sig precis över trädtopparna. Rönnbären här på bilden var vackert röda men de blir till mörka siluetter i motljuset. En ekorre klättrade upp i en tall intill och en hackspett hackade i en annan medan jag tog den här bilden.
Farleden kan anas där ute, rännan är som ett något mörkare stråk långt ute på isen. Där bortanför, under solen, ligger några väldigt fina sommarstugor. De brukar jag paddla förbi på sommaren.
 Solen speglade sig i fönstret till ett kvarvarande gammalt hus nere vid den övergivna hamnen.
 Badplatsen. Hit gick jag ju nästan varje dag i somras. I fyra veckors tid kunde jag ta ett morgondopp eller kvällsdopp eller både och. Jag gick ut i vattnet vid piren tills det blev djupt nog och sedan simmade jag längs stranden.Det blir i alla fall inte tråkigt när årstiderna är så olika...

 Alkottarna var så dekorativa.
 Här ligger Oden, Ymer, Atle och Frej på rad. Just nu befinner sig alla fyra isbrytarna i hamn. Jag cyklar förbi dem på väg till jobbet varje morgon och varje kväll, så de har blivit en välbekant och kär syn :-)
Minus sex grader kallt idag, bara i förrgår regnade det. Jag vet inte om det gula huset används som badhus, men ifjol fanns en uppsågad vak där utanför på isen. På sommaren gillar barnen att hoppa från kajen, de kallar stället för Gulan :-) Kanske nästan lika roligt som Grönan?

2 kommentarer:

Annika Christensen sa...

Kul att du hittade till min blogg.
Vad vackert det är med snö!
Jag vill också ha snöd.
Sista bilden är helt magisk vacker!!!
Ha det gott
Annika

Marina sa...

Så fint med snö! Det vill jag också ha.

Tack för besöket och kommentaren hos mig. Klart du ska våga säga att du har plastgran. Var och en gör sina val.
Hoppas helgen varit bra.

Ha det fint!