måndag, oktober 12, 2015

Glas på plats

Så öppnade vi på lådan med glas. Instruktionerna var att glaslådan måste skyddas mot regn. Över telefon hade jag fått förklarat av Willabs personal att det var stenmjöl mellan glasskivorna i transporten och skulle de bli fiktiga skulle glaset få en vit hinna som aldrig skulle gå att få bort. När jag såg att kondens hade bildats innanför den täta plasten runt glaslådan så blev jag ju orolig. När vi sedan packade upp var det papper mellan glasen. Dessutom blev alla glas snabbt immiga när kvällen kom så för säkerhets skull putsade jag dem. Förstår inget av deras snack om att glaset skulle missfärgas av fukt när det är omöjligt att hålla glasen torra sedan de tagits ur lådan...?

En annan tidskrävande syssla var att få ut glasen ur lådan. Open here och öppns här stod det på ena sidan. Luta kådan stod det också men inget om hur. E borrade fast brädor till stöd på sidorna och vips hade han löst det. Tyvärr var hela lådan felpackad, de glas vi behövde först fanns längst bak. Det blev alltså att skruva ihop sidan igen och göra om lutandet mot andra hållet och öppna baksidan som var ändå mer svåröppnad.

Att lyfta glasen på plats ett efter ett gick ganska raskt, men det är lite pillergöra att sätta lister runt och justera till. Skulle det bli tokdyrt om man levererade fönstermoduler typ inglasade uterum?  En sak är klar,  det är tidskrävande att bygga ihop något som levereras i så många lösa bitar.

Så här ser det ut idag efter gårdagens arbete.

2 kommentarer:

Roger Sandström sa...

Bra jobbat! Synd att projektet kom igång så sent. Du verkar ha mkt bra hjälp av Erik. Konstigt att firman varnar för missfärgning av glaset!
Lycka till på sluttampen!
Kram
Pa

Hannele på Hisingen sa...

Snyggt!