söndag, april 23, 2006

Cicero glömde skor...


Ska sanningen fram så behöver man annat än trädgård och böcker, ibland i alla fall. Vi var på Myrornas igår, jag skulle inte köpa nåt, på sin höjd ett skärp men det blev givetvis mycket mer. Jag älskar skor, särskilt när de är välgjorda och i äkta läder och sisådär tjugo, trettio år men ändå nästan oanvända - just som de här till vänster. Tyvärr var de för små för mig, trettio-sexor, men jag tänkte att min dotter kanske kan ha dem så småningom.
Jag fyndade ett par andra som jag tror hon kan ha redan nu, i värsta fall får hon ha tjocksockar i. Eftersom hon är schlagertokig passar de perfekt.
Jag tror att de är från sjuttiotalet, de ser gamla ut
men är väldigt lite använda. Det satt några grässtrån fast under men jag vet inte om kol 14 metoden fungerar med sådan exakthet att man kan bestämma om de är 10 eller 30 år. Visst är de super coola!
Jag ska slå in dem och ge henne dem i födelsedagspresent om en månad, om jag kan hålla mig till dess vill säga.
Det fanns jättemycket skor på Myrornas, till slut fick jag syn på ett par snygga som mer såg ut att vara i min storlek. De är trettioåttor så det finns gott om plats men de glappar inte. Gult krokopressat läder - gult är ju inne i vår, jag gillar sällan gult, jag hade säkert alldeles för ofta gult som liten men de här gillar jag. De är tillverkade i Italien. Superfina, eller hur?


Lika superfina är de promenadskor som jag fyndade i höstas, det är som ormskinn på dem, fast det är gult, men det är inte präglat. Det kan det omöjligt var för det är som fjäll när man tar på ytan. Läckert va? Dessutom har de så fina gyllene spännen och just det - de är också gula! Mina fötter kommer att var väldigt moderiktiga i sitt färgval i vår och i sommar... De praktiska skoklossarna har jag också köpt på myrorna, de kostade typ 10 kr paret så jag köpte en massa och såna stövelskaftsinsatser också. Myrorna är nog min favoritaffär, först gick jag dit lockad av alla billiga böcker och sedan såg jag skona och därefter har det blivit kläder och skärp också, men det tar jag en annan gång. Om jag orkar ska jag ta på mig de här skorna i sommar: Jag fyndade dem redan i maj i fjol, redan då visste jag att det var inne men om man tittar i skobutikerna i år är det ändå mer inne. Därför borde jag verkligen passa på att använda dem. De är absolut äkta sjuttital. Från sist det begav sig med korksula och kilklack. Jag har oljat in lädret på ovansidan ordentligt, det var jättetorrt och alldeles grått när jag hittade dem. Det är äkta korksula, jag vet inte hur man skyddar den bäst men den fick också lite olja för säkerhets skull. Om någon skulle läsa det här och har några bra skovårdsråd att komma med så är jag jättetacksam. Ja, just det, orsaken till att jag tvivlar på att jag kommer att använda mina korksulesandaler är att de är 10 centimeter höga! Jag blir en och åttifem lång! Bara att sätta sig på en stol kräver lite omställning, och hur kör man bil?! Men, men, nån gång ska jag ha dem på mig.

2 kommentarer:

Linda sa...

De där promenadskorna i ormskinn var supersnygga! Och användbara! De andra var väl lite mer extrema :-) Du är så bra på att hitta snygga och speciella skor och kläder! Det ska bli kul att se mer av dina fynd!

Prinsessmamman sa...

Jag är allergisk mot gamla grejer som någon haft om jag inte vet vem som haft dem... Har vänner som fyndar kläder för 20 kr men jag fixar inte det... Men det är ju tur att inte alla är som jag! =)