måndag, maj 29, 2006

Hoppsan - ett äppelträd!

Så här går det när man bor för nära en handelsträdgård... Jag skulle bara dit fram åter som sällskap, min kompis Susanna skulle köpa pioner. Först tänkte jag lämna börsen hemma men så kom jag på att jag velat köpa rosenhallon i flera år, så då ändrade jag mig och tog med mig börsen.
Väl på handelsträdgården plockade jag på mig en löjtnatshjärta, för den är inte dyr. (Dessutom dök min egen aldrig upp ur jorden i fjol sommar). Så hittade vi kaprifoler som går till zon 6! Det kan man ju inte motstå! Jag har inte vågat mig på kaprifol tidigare, men den här är ju riktigt härdig! Det är så roligt nu när träd och buskar kommer från norra Norge och Finland istället för från södra Sverige!
Efter fyndet av kaprifol dristade jag mig att fråga världens trevligaste och kunnigaste trädgårdsingenjör om ett äppelträd, paradisäppelträd eller apel som skulle kunna tänkas blomma fint och överleva mer än bara några år. Jag skulle som sagt var bara titta! Men han föreslår något som heter barnäpple och som ska vara både tåligt och självpollinerande och dessutom - han försvinner längst in i båset med äppelträd och kommer ut med ett som han förklarar har en alldeles utsökt krona med grenar åt alla håll. Så, då är jag ju tvungen köpa det. Jag kan ju inte be honom ställa tillbaka det efter så mycket besvär!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Jag gjorde något liknande, jag skulle köpa blommor till morfar och mormor och kom hem med 5 egna växterockså.

karin sa...

Skönt att inte vara ensam om att falla för frestelser. Jag har nyss varit och tittat riktigt nära på mina nyinförskaffade äppelblommor, de är så vackra! Bild kommer inom kort!

Linda sa...

Usch, det är ganska hopplöst att motstå försäljare som är duktiga och tar sig tid! Men det lät ju som ett riktigt fynd du gjorde! Hoppas den tar sig!