torsdag, maj 25, 2006

Vilka väntar?


Jo, de här sötnosarna väntar på att få flytta ut i trädgården. Jag hittade dem på Åhléns, så här i grått kan ju trädgårdstomtar vara jättefina. Dessutom har de fått utseendet efter de där tomtarna som han, en holländare jag inte kommer ihåg namnet på, skrev och ritade om. Målade, färgglada och vulgära trädgårdstomtar översvämmade utomhusmarknaderna på väg in i Tjeckien. (Varför tog jag ingen bild...) Det var i alla fall stora parkeringsplatser översvämmade med alla möjliga och omöjliga varianter på trädgårdstomtar i någon sorts keramik och skrikiga färger. Jag hade inga som helst svårigheter att hålla mig från att handla den gången...

Förutom tomteparet väntar mina grodor och en liten fågel på att få flytta ut, men eftersom perennerna inte fyller upp rabatterna ännu så ligger de i ett gammalt degtråg tillsammans med stenar och snäckor från lite överallt, bl a från Rügen i norra Tyskland som har underbara stenstränder för alla som liksom jag är stentokiga. :-)

7 kommentarer:

Linda sa...

:-D Undrar om jag faller dit och skaffar en tomte? Än är det bara de gamla ägarnas gamla bortglömda typ he-man och andra småfigurer som befolkar trädgården :-)

Fröken Bokmal sa...

Det var nog de första trädgårdstomtar jag sett med lite stil! Akta så ingen tar dom bara, sen får du vykort från hela världen...

karin sa...

Jag gillar den där idén med att tomten reser jorden runt och skickar vykort, det var så gulligt i Amélie från Montmartre, men det skulle nog inte vara lika kul om det var min tomte på vift :)

Emma & Fredrik sa...

Vilken trevlig blogg! Soffan blev jättefin. Hälsa Astrid och gratulera henne på födelsedagen från oss!

Åsa sa...

Hej,

vilken trevlig blogg!

Jag blev störtkär i din softande groda - var kan man köpa en sådan??

Vill ha, vill ha, vill ha! =)

karin sa...

Jag har köpt den lata grodan på handelsträdgården, de hade några olika varianter och även en som kunde spruta vatten. Emma & Fredrik och Åsa, välkomna, kom och hälsa på fler gånger!

vera sa...

Jag blev också förtjust i grodan. I vilken handelsträdgård hittade du den?