måndag, maj 01, 2006

Krattat och kalkat


Idag har jag krattat i minst en och en halv timme, därefter har jag kalkat. Men bara på tre sidor av huset, hela baksidan är kvar - jissa varför? Där ligger det snö kvar! Titta vad fint det är, och den här bilden är ändå tagen innan jag tog bort högarna med löv och gammalt gräs.Det var jättevarmt och jag kunde ha klarat mig med bara t-shirt. Natten till idag var det minus två grader. Därför blir det nu en väldig massa lyftande. Jag lyfter ut pelargonerna på morgonen och så lyfter jag in dem på kvällen. Ut på inglasningen vill säga, nåt annat törs jag inte utsätta dem för. Dessutom har jag köpt penséer, de får också stå inne över natten, jag har inte planterat dem i krukor ännu.


Förutom penséerna som jag hade tänkt köpa lyckades jag få med mig två vackra stjärn-pelargoner från Blomsterlandet. De är egentligen av Sörgårdens pelargoner, jag har köpt med "taggen" nerstucken tidigare, vet inte vad Sörgården är bara att jag gillar deras pelargoner!

Jag har också hunnit med att sitta i 26-gradig värme på inglasningen omgiven av mina pelargoner! Det kändes nästan som sommar! Obsevera den ljuvliga kombinationen av bricka från Bengt och Lotta, kaffemugg Origo från Iittala och servett från Åhléns. Passar på att citera Alvar Aalto "Something we use every day should fit the human being in every sense".


Jag lyfte ut änglatrumpeten. Så här fin är den i vårsolen. Den var bara ungefär fem centimeter hög när jag i mars satte den i vad jag då tyckte var en jättestor kruka. Och se hur stor den är nu! När jag lyfte in den hade den blivit lite skamfilad. När jag dammsög på inglasningen råkade jag nämligen klanta mig och dammsuga av ett halvt blad och bryta av ett annat...

2 kommentarer:

Linda sa...

Söt bricka! Vad härligt att se att snön är så gott som borta!

Hos oss är det snart dags att klippa gräset :-o

Fröken Bokmal sa...

Min svärmor har en änglatrumpet som är helt otrolig, stor som ett träd!
Vad fint du har det!:)