tisdag, maj 30, 2006

Trädgårdskoll


Här är en sån där jämförelsevy över ena sidan av min trädgård. Tidigare blogginlägg att jämföra med är Ingen tid till trädgård, 25 grader i skuggan, Krattat och kalkat, Ja, se det töar!, Jag besegrade sorken!. Den sista är ett något annat perspektiv, tagen i bortre delen av den ovanstående bilden så att säga. Jag har ju tänkt att man ska kunna göra sig en uppfattning av hur den skiftar från vecka till vecka, även om det kanske inte blivit en bild i veckan så var det meningen.
Egentligen händer det något litet varje dag, men det kanske inte syns på fotot. Vad som syns är dock vårt nya äppelträd - det har så underbara blommor - jag ska fota en närbild snart. Äppelträdet skymtar i bakgrunden och längst bort är näverhäggen. (Nu när bilden laddat ner i bloggen inser jag att man antagligen bör klicka på den och få upp en större version för att kunna se något.)
Jag hoppas ha en vägg av buskar och träd inom en inte alltför lång framtid som förutom att de ska bilda en mysig trädgårdskänsla också ska göra så att man slipper se grannarnas och deras gästers bilar när man sitter ute och myser bland sina blommor.

Ett litet ps. - Vi klippte gräset för första gången i år nu i lördags! Det hade hunnit växa sig riktigt högt.

3 kommentarer:

Linda sa...

Näverhäggen är ett riktigt vackert träd! Var nu försiktig när ni klipper gräset runt äppelträdet. Såg du de fina rundlarna som Maria har gjort runt sitt äppelträd?

Fröken Bokmal sa...

Hur gammalt var äppelträdet du köpte?

karin sa...

Oj vilken svår fråga fröken bokmal! Ingen aning, väldigt ungt. De flesta träd som säljs här är unga för stora träd har så svårt att orka rota sig och dessutom blir de så dyra... Vårt äppelträd är ca 100 cm upp till första förgreningen och sedan en krona därovanför, stammen är kanske 4-5 cm i diameter och det kostade 449kr. (Blomsterlandet hade en hundring billigare, fast inte samma sort, men då är jag inte lika säker på härdigheten och den är ju viktig i zon 6!)