tisdag, maj 30, 2006

Jordgubbslandet I


Nu har jag äntligen tagit tag i att flytta över jordgubbarna. Redan i slutet av förra sommaren rensade jag kvickrot som bara den och körde jordfräsen fram tills det slutade växa. Nu har det varit hög tid, ett par veckor minst, att lägga ut plast och flytta jordgubbsplantorna från det övervuxna landet till ett nytt som jag hoppas ska hålla sig ogräsfritt ett tag. Jag har haft jordgubbsplast i det gamla landet men ogräset letar sig in från sidorna och maskrosor har kommit upp mitt i plantorna osv. Men det har gett mycket bär i sju år! Och inte vilka bär som helst...smulgubbar, de luktar som smultron och smakar mycket mer än jordgubbar. Jordgubbar kan ju lätt få en vattning smak men inte smulgubbar. Det vattnas i munnen på mig och jag längtar till ca 18 juli för då brukar det vara dags att börja plocka. (Jag längtar inte efter plockningen dock...minst varannan dag och en timme med böjd rygg...)

Allting tar tid, så också att lägga ut plast. Jag hade 25 meter lång och en meter bred potatisplast den här gången. Kanske måste jag göra små hål i den för att vattnet ska komma ner men den verkade tåligare än jordgubbsplast och därför en bra idé när jag köpte den. Är inte lika säker just nu... Jag tog bilden innan jag var färdig så att "vågorna" skulle synas, jag har gjort så för att plantorna ska komma upp och man ska kunna gå i "dalarna". Det funkade jättebra i det gamla landet. Bakom plasten skymtar större delen av nuvarande jordgubbslandet. Det nya blir mer fyrkantigt, ca 6 x 6 meter. Nedanför och utanför bilden ska jag skynda mig att sätta potatis. Hade kunnat göra det för två veckor sedan om jag inte haft så mycket med jobbet och allt annat, men, men, det är snart helg igen! (=trädgårdsarbete).

Jag satte ner två plantor i det nya landet, bara symboliskt, ska fortsätta i morgon kväll.

2 kommentarer:

Linda sa...

Har du flyttat upp jordgubbarna till trädgården nu? Du den där kvickroten är besvärlig. Jag ser den överallt i mina rabatter :-o Jag har inte alls hunnit med ogräsrens den senaste veckan.

karin sa...

Näe Linda, jordgubbslandet ligger fortfarande nere på ängen. Det ser ganska litet ut på bilden, det blev så hoptryckt och när jag skulle ta en ny bild la batterierna i kameran av...