tisdag, oktober 03, 2006

Hösttillbomning

Nu känns det hösttillbommat, allting plockas in och inglasningen är bra till förvaring av utemöbler och krukor under vintern. Det kom lite snöblandat regn förra veckan men inte nån snö än. Vet inte om jag kanske egentligen vill ha snö hellre än det här mörkret, regn och mörker, mörka kvällar. Snart blir det vintertid och vad jag inte förstår är varför man inte kan införa sommartid året om! Jag har för mig att vintertid var det normala vi hade innan sommartiden infördes, men om man nu införde sommartid för att det blev bättre på sommaren kan man inte införa sommartid för att även vintern blir bättre då? Jag bävar inför vintertid för då blir mornarna ändå mörkare, bara över en natt så där så förlorar man kontakten med det lilla ljus som fanns. Fast allt blir bättre och ljusare när snön kommer, och dessutom blir det torrare och inte lika kallt. Jag tänkte på det när jag cyklade hem från jobbet i regnet idag, tio plusgrader i regn är som tio minusgrader med snö.

9 kommentarer:

kirsti sa...

”Bättre gå på is och ha det glatt än att gå i lera och sörja.”
Fast mentalt känns det lite jobbigt att börja längta efter snö redan i början på oktober.. så jag är lite kluven, jag med. :-)
Har just gjort en trevlig rundvandring på din blogg och konstaterat att det ska bli kul om några månader att föra bloggdagbok, så som du gjorde i våras, och inse hur fort snöhögarna tinar och allt börjar blomstra när det väl sätter igång! Något att längta till!
/Kirsti

annelie sa...

Men det är ju mysigt också, att bomma till, och istället tända ljus, spela favoritskivan och krypa upp i soffan och läsa en bra bok...

karin sa...

kirsti: jo,det är jättekul att titta tillbaka i bloggen och se hur det såg ut då eller då. Blir också bra att ha för minnet till våren för ju närmre sommaren kommer desto mer har jag glömt bort vilka växter jag hade.

Annelie: Mmm, det är mysigt med levande ljus och en bra bok, måste köpa ny cd-spelare bara om jag vill höra musik.

Linda sa...

Så vackra höstfärger i trädgården!! Här är det också väldigt mörkt, men mornarna är fantastiskt vackra. Vill att det stannar så tills våren :-)

karin sa...

Linda: Jag blir så avis när jag tittar i din blogg och ser allt som ännu blommar att jag nästan inte törs gå in där!

Hannele sa...

Ingen mer sommartid, 7 månader räcker gott, jag vill sova på morgnarna. :)

karin sa...

Hannele: Det kanske blir annorlunda där nere i södern med sommartid... har inte tänkt på det, men här blir det bara så mörkt på morgonen en hel månad tidigare än nödvändigt och mörka mornar på våren också. Just nu är jag rätt avis på er sörlänningar! ;-)

Lilla B sa...

Håller fullständigt med. Sommartid året om, tack!

karin sa...

Lilla b: Bra med nån som håller med, och när du säger det låter det nästan som ett manifest! Vi kanske skulle starta ett parti! Sommartid-året-om-partiet!?