torsdag, oktober 19, 2006

Frosttäckt gräsmatta

Så här ser det ut idag. Jag har fotat i samma vinkel som så många gånger förut, jämför bara med i april, i maj, midsommar, i juli, i augusti eller i september. Det är väl den grönskande delen av året, MEN, jag ska nog fotografera samma plätt i snö - så kan jag jämföra snödjupet och vilken sorts snö det är vid olika tider på året... Låter det kul för någon annan än mig? Det är jätteintressant med snö, det finns så otroligt många olika sorters konsistens på snö. Det är en hel vetenskap! Ska man ut och åka off-pist är det bra att kunna kräva och kolla snökonsistens och veta hur snön beter sig alltutifrån vilken sort den är. Nu risker jag inga laviner i trädgården men jag vill nog kunna jämföra för skojs skull. Visst är Hansa rosorna vackra med sina frosttäckta höstfärgsskiftande löv. När jag fotade var det den frostiga nyponen som drog mig dit, om man förstorar bilden syns de nog. De flesta lövträden har tappat sina årskalvar nu, pilbuskarna på framsidan rasslar när man går förbi. De spetsiga bladen faller i klungor. Hoppas inte snön kommer redan imorgon för jag behöver bilen och har inte monterat på vinterdäcken ännu. Däremot har jag plockat fram isskraporna och snöborsten och t o m motorvärmarsladden...

6 kommentarer:

annelie sa...

Ja, nu är nog vintern på väg. Själv ångrade jag mig lite idag att vi inte för två veckor sedan vintrade stugan och tog upp båten. Men det brukar vara så häftigt där på senhösten, och jag vill så gärna plocka tranbär. Men helst inte i nysnö...

PÅ tal om nypon såg jag att vår nyponbuske först nu har fått riktigt röda nypon. De pryder verkligen sin plats nu på senhösten.

Lilla B sa...

Bilder från samma ställe där man kan följa årstiden är jättetrevliga!

karin sa...

Annelie: På tal om snö, tror du det kommer att snöa i morgon? Jag hoppas verkligen inte det, jag har inga vinterdäck!

Lilla b: Vad kul att du uppskattar det, för mig själv är det jättekul att jämföra. Man glömmer ju hur det var så lätt.

BOKJUNTAN sa...

Det här inlägget handlar mest om att jag hoppas du bloggar lite från Englandsresan. Det skulle vara så mysigt att få höra hur du och barnen har det " där borta".. Jag tänker på dig..
Bamsekram Sofia

Linda sa...

Jag tycker sådana månadsbilder är väldigt intressanta! Du kan göra en animering sen så man ser hur det växer och vissnar! Har du åkt till England nu? Jag önskar dig också en trevlig resa. Stor kram och hälsa A o M!

kirsti sa...

Gillar också bilder där man kan se vad som sker månad för månad..ska någon gång försöka få till något liknande fotoprojekt i min ”trädgårdsdagbok”.. till våren, kanske..när man åter börjar se vad som växer var. När du nu kommer hem från utlandet får du fota en vit rabatt.. Det snöar för fullt! :-)