söndag, november 12, 2006

Snö, snö och mer snö...

A view from my kitchen window:
Utsikten från mitt köksfönster:Det snöar fortfarande, det verkar aldrig ta slut. Så här såg det ut vid lunchtid idag. På Cias blogg Hemmabra fick jag idén att fota utsikten från köksfönstret. Den sidan av huset har jag ju aldrig egentligen fotat till bloggen. Den sidan av huset och trädgården ska det tas itu med till sommaren. Förhoppningsvis. Men nu ligger allt inbäddat i knädjupt med snö! Så här mycket snö som det har kommit hittills kom det väl inte på hela förra vintern. Lägg märke till mitt fågel-matar-pariser-hjul i gult. Alldeles översnöat även det men häromdagen (när det bara kom lite snö) hade sparvarna kul där. Man fyller de små hinkarna med fågelfrö, sedan sätter sig en fågel på en hink och vips - snurrar hjulet. Har fått det av mina svärföräldrar som köpte det i Värmland.Så här såg det alltså ut när vi skulle ta oss ut ur huset idag. Det var nollgradigt, hade kommit ca 30 cm snö och den var tung! Vi fick skotta oss ut. Bilden nedan är från sista skottningen, E gjorde det mesta. Vid tre-tiden blir det mörkt. Här på bilden har det redan börjat skymma, det är därför det är så blått. Tack och lov för snön som gör vintermörkret mindre mörkt!

Jag höll på att plocka fram julsakerna idag. Öppnade ett skåp och såg adventsljusstake och annat på översta hyllan, sträckte mig efter sakerna när jag insåg att det är flera veckor kvar innan de sakerna ska fram. Det känns juligt.

6 kommentarer:

cia sa...

vackert med snö. vi har inte ftt lika mycket snö men vi har en hel del ändå. solen sken hela dagen idag . underbar dag.
och du : låt adventsstaken stå i skåpet någon vecka till.....

Lilla B sa...

ojojoj, så mycket snö. Tungt att skotta men ett skyddande lager åt växtligheten.

karin sa...

Cia: Jo visst är det vackert! Solen sken inte hos oss på hela helgen, men i fredags såg jag den genom fönstret på jobbet...

Lilla b: Det är verkligen jättebra med ett rejält skyddande lager åt alla buskar och perenner! De senaste vintrarna har man måst oroa så.

Linda sa...

13 november, det är inte klokt vad snö! Och här tar vi emot kolossala mängder vatten. Klimatet, klimatet!

Hannele sa...

Mysigt det ser ut, jag älskar att skotta snö :)

Anonym sa...

Visst är det kul med snö, man har lika snygg gård som den snyggaste i grannskapet. Till dagens datum har väl snön försvunnit hos er också. Vi hade 2-3dm snö bara ett par veckor sedan och nu finns det bara blogkanter kvar efter all regnande här i Västerbotten. Önskar en vit jul i alla fall, Marja-Leena