lördag, mars 17, 2007

Ekorren

Jag älskar ekorrar! Den här ekorren bor i min trädgård. Den har lämnat fina tassavtryck i snön hela vintern och flera gånger har den varit i fågelmatkarusellen och ätit. När jag satt och åt frukost i morse satt den på andra sidan fönstret och åt. När jag gick ut på förstubron skuttade den iväg. Satte sig i Balsampoppeln en liten stund och tog sedan markvägen till granen. (Oftast brukar den klättra ut på en poppelgren och skutta över till en grangren.) På marken syns det tydligt att en ekorre brukar hålla till där ovanför. Kottfjäll och rensade kottsträngar täcker marken nedanför. Jag är sååå förtjust i vårat trädgårdsdjur!

6 kommentarer:

Lilla B sa...

Fint med djur och fåglar i trädgården. Med reservtion för älgar och rådjur. De kan hållas i skogen eller hos grannar. :)
Den där hinkkarusllen såg rolig ut. Var hittar man en sån? Eller har du filurat ut den på egen hand?

karin sa...

Lilla b: Hinkkarusellen har jag fått av mina svärföräldrar i Värmland. De köpte den vid Klässbols affär (väveriet som gör så fina dukar) utanför Arvika.
Det är jättekul när man ser talgoxarna åka Pariserhjul!

Hannele sa...

Så underbara bilder. Ekorren vill inte komma till oss, stannar hos grannen.
Veckans tips: Toblerone häck av gran, inga problem där uppe, gäller att välja rätt sort på rätt plats. Har du sett min topiary-blogg?

Sofia sa...

..super söt..
Jag visste inte att ett datum var bestämt för teatern, men kommer nog troligtvis att gå..

karin sa...

Hannele: Jo jag har sett din topiary-blogg, det är så jätteläckra bilder där. Vill så gärna ha nåt sånt... gran var en bra idé!

Sofia: Bra att du blir med!

Hannele sa...

Gran och måbär, båda trivs hos dej och båda är tacksamma att formklippa.